logo F1online.skF1online.sk

Hamiltona reči kritikov netrápia: Nepovedal som, že zomieram

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Kontroverzná nehoda medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom z Veľkej ceny Talianska sa pochopiteľne preniesla aj na tlačovú konferenciu pred Veľkou cenou Ruska. Tam mohli obaja piloti reagovať na kritiku, ktorej sa za tie dva týždne znieslo viac ako dosť.

Lewis Hamilton po nehode priznal, že má bolesti krku. Poznamenal tiež, že ho trochu prekvapilo, keď sa pri ňom Max Verstappen nezastavil, aby sa uistil, či je v poriadku. Našli sa aj takí, ktorí svojou kritikou mierili na Hamiltona. Asi neprekvapí, že ako prvý vystúpil Helmut Marko, podľa ktorého z toho Mercedes „spravil šou, podľa ktorej bol chudák Hamilton odrazu zranený“. Pridal sa aj Ralf Schumacher, ktorý pripomenul, že už druhý deň po nehode letel Lewis do New Yorku na módnu prehliadku „zdravý ako rybička“.

„Naozaj tieto osoby nepočúvam,“ prehlásil Hamilton. „Asi je prirodzené, že keď vám auto pristane na hlave, pocítite istú úroveň diskomfortu. Po pretekoch som určite cítil trochu bolesti a tiež som povedal, že si to nechám skontrolovať.“

„Pracoval som na tom s Angelou (Cullenovou, jeho fyzioterapeutkou, pozn. red.) hneď po pretekoch a taktiež počas letu. Druhý deň som bol na kontrole. V priebehu týždňa sme na tom ďalej pracovali s pomocou akupunktúry a ďalších vecí.“

„Nepovedal som, že zomieram. V milisekunde sa môže stať čokoľvek, čo som si dobre uvedomoval. Som vďačný za to, že sme z toho vyviazli bez zranení. Ide sa ďalej,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia