logo F1online.sk

Norrisa v piatok postihli bolesti chrbtice i penalizácia: Moja vlastná hlúposť

Lando Norris
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

Pilot McLarenu Lando Norris má za sebou veľmi náročný piatok. Okrem zbytočnej penalizácie novinárom poodhalil aj to, že nie je úplne zdravotne v poriadku. Mladého Brita postihli bolesti chrbtice.

Aj preto sa v tíme rozhodli jeho piatkový program obmedziť a Lando na to nešliapal úplne na maximum. Kým jeho tímový kolega Carlos Sainz odjazdil v druhom tréningu 45 kôl, Lando 31. Hlavným dôvodom boli bolesti chrbtice, ktorých príčina nie je známa.

„Trochu som bojoval sám so sebou po fyzickej stránke,“ povedal britský mladík. „Neviem, čo to je vlastne, ale môj deň to o dosť sťažilo.“

„Nemohol som odjazdiť toľko kôl, chceli sme si byť istí, že zajtra a pozajtra budem v dobrej forme. Zatiaľ teda nejde tento víkend tak hladko, ako ten minulý. Myslím, že trochu zaostávam za minulým týždňom, a to nielen z pohľadu času na kolo,“ povedal Norris.

A aby toho nebolo málo, Lando spáchal v prvom tréningu katastrofálnu chybu. Po tom, čo svoj monopost odstavil Nicholas Latifi, zaviali žlté (potom dokonca červené) vlajky. Norris napriek tomu presne v tom mieste predbehol Sergia Péreza a Pierra Gaslyho. Komisári teda ani nemali inú možnosť a Lando sa pred nedeľnými pretekmi zosunie poradím o tri miesta dozadu.

„Je to moja chyba,“ sype si popol na hlavu Norris. „Bol som v rýchlom kole, kým títo dvaja chlapci nie. Počas žltej fázy som síce spomalil, ale tiež som pokračoval a obišiel ich dvoch. Je to moja chyba a vlastná hlúposť.“

Súvisiace články