logo F1online.skF1online.sk

Pérez je optimistický: V Monze sme boli omnoho bližšie než sme sami očakávali

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Podobne ako Monza, aj okruh v ruskom Soči v boji o titul mierne favorizuje Mercedes. Ten to však v „chráme rýchlosti“ nedokázal poskladať a v jazdeckom šampionáte si nijak nepolepšil. Okrem toho, Red Bull sa v Taliansku uviedol v celkom slušnej forme, na ktorej chce v Rusku stavať.

Po kolízii Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona sa v Monze rozpútala zúrivá bitka jazdcov v najlepšej päťke. Sergio Pérez sa do nej úspešne zapojil, avšak v súboji s Charlesom Leclercom si skrátil šikanu, predbehol pilota Ferrari a pozíciu mu nevrátil späť. Mexičan síce šachovnicovú vlajku preťal ako tretí, avšak po prirátaní päťsekundovej penalizácie spadol na piate miesto.

„Boli sme k nim omnoho bližšie než sme sami očakávali,“ povedal na margo súboja s Mercedesom v Taliansku Sergio Pérez. „Do týchto pretekov teda vkladáme veľké nádeje, veríme, že dokážeme byť naozaj blízko a snáď aj pred Mercedesom.“

Checo zapísal v Británii, Maďarsku, Belgicku a Holandsku v súčte len štyri body. Potreboval si preto trochu napraviť chuť. Ani v Monze to síce z jeho strany nebolo dokonalé, no tretie miesto na trati ho potešilo.

„Ťahali sme sériu niekoľkých slabých pretekov, takže bolo dôležité zapísať aj nejaký kvalitnejší výkon. Bohužiaľ sme kvôli penalizácii stratili pódium, ale vyjazdili sme si to na trati, ktorá nám nemala sedieť. Z tohto pohľadu som teda veľmi spokojný,“ povedal Pérez.

Mexičan patrí k jazdcom, ktorým sa v Soči dlhodobo darí. Dokázal tu zakaždým bodovať a ešte s Force Indiou sa mu v roku 2015 podarilo dostať na pódium.

„Túto trať mám rád a páči sa mi. Taktiež sedí môjmu jazdeckému štýlu, najmä v pretekoch. Je to okruh s nízkou degradáciou, ale zároveň veľmi náročný na zadné pneumatiky. V minulosti mi táto skutočnosť dosť pomohla a dala mi šancu zajazdiť dobré výsledky,“ dodal mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia