logo F1online.skF1online.sk

Aston Martin majstrom sveta? Podľa Vettela realistický cieľ

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Aston Martin pokračuje v budovaní a zväčšovaní svojho tímu. Technická a personálna základňa sa postupne rozširuje a s ňou aj ambície. Majiteľ stajne Lawrence Stroll vytýčil časový horizont štyroch až piatich rokov, dokedy chce získať titul majstra sveta. Podľa Sebastiana Vettela to nie je nerealistický cieľ.

Či toho však bude súčasťou aj štvornásobný šampión, zatiaľ nevieme povedať. Vieme len to, že s tímom konečne predĺžil kontrakt a spolu s Lanceom Strollom bude obliekať farby Aston Martinu aj v budúcej sezóne.

„O rok prídu nové autá a nové pravidlá. K tomu taktiež treba prirátať všetko, čo sa v tíme deje. Všetko vyzerá veľmi sľubne a som nadšený,“ prehlásil pred novinármi v Rusku Sebastian Vettel. „Samozrejme, nemôžete si byť ničím istý než nová sezóna začne, ale je skvelé byť súčasťou toho všetkého.“

Aston Martin tento týždeň oznámil vznik novej skupiny pod názvom Aston Martin Performance Technologies, do ktorej čela sa posadí bývalý boss McLarenu Martin Whitmarsh. Majiteľ tímu i automobilky, Lawrence Stroll, pri jeho menovaní prehlásil, že stajňa zo Silverstone chce do štyroch alebo piatich rokoch získať titul šampióna Formuly 1.

„Ak sa pozriem na ďalšie tímy a ich cestu smerom na vrchol, je pre mňa horizont štyroch až piatich rokov fér. Vízia a oddanosť tímu tomuto športu je podľa mňa pôsobivá. Môže to byť menej rokov alebo aj viac. Nikdy neviete,“ myslí si Vettel.

„Tento tím sa vydal na veľmi sľubne vyzerajúcu cestu a cítim, že sa mu to aj podarí. Čas ukáže. Pokiaľ mám povedať za seba osobne, tak nemladnem. Toto nie je môj prvý rok vo Formule 1, takže uvidíme,“ dodal štvornásobný šampión.

Súvisiace články

Diskusia