logo F1online.skF1online.sk

Leclerc si od nového motora nesľubuje žiadne veľké zmeny

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Očakávaná premiéra novej hybridnej časti pohonnej jednotky Ferrari sa uskutoční v Rusku. Na brehoch Čierneho mora ju bude mať v útrobách svojho monopostu Charles Leclerc. Jedná sa o dôležitý test, najmä smerom k budúcej sezóne. Monacký pretekár sa však snaží krotiť očakávania.

Ferrari si v zime ponechalo nejaké vývojové žetóny, a tak môže napriek zmrazenému vývoju priviezť do Ruska vylepšenú pohonnú jednotku. Tá sa bude týkať „len“ jej hybridnej časti. Piloti by tak vďaka novému ERS mohli dlhší čas využívať energiu z batérie.

„Vyzerá to tak, že by to malo byť o trochu lepšie, aspoň na papieri,“ povedal Charles Leclerc. „Je pochopiteľné, že keď máme v rukách niečo také, snažíme sa to poslať na trať. Očakávame, že to bude o trochu lepšie, no žiadnu veľkú zmenu to neprinesie. Malo by to však byť niečo, čo nás posunie správnym smerom.“

Napriek tomu, že Charles sa snaží krotiť očakávania, samotné Ferrari ešte v lete označilo tieto vylepšenia ako „významné“. Realitu však už čoskoro uvidíme na vlastné oči.

„Mal by to byť krok vpred, ale aký bude veľký, to ešte uvidíme. Rozdiel medzi nami a McLarenom je veľmi, veľmi malý, preto musíme urobiť všetko, čo môžeme. Ak sa dá na auto priniesť niečo, čo nám v súboji s nimi pomôže, tak to prinesieme,“ povedal Leclerc, ktorý kvôli novým komponentom prekročí pravidlami povolený limit. Odštartuje preto z chvosta štartového poľa.

„Tento víkend je pre výmenu komponentov a penalizáciu celkom dobrý. Dohoda však bola, že k výmene dôjde hneď ako to bude možné. Nebol to síce môj nápad, ale súhlasil som s tým“ dodal Monačan.

Súvisiace články

Diskusia