logo F1online.skF1online.sk

Verstappen odpovedá sarkazmom: Som strašne nervózny, ledva spím

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Súboj o majstrovský titul je v sezóne 2021 stále napínavejší a pikantnejší. Od vyrovnaných kvalifikácií, cez tesné súboje a kolízie v pretekoch, až po mediálne hry. Lewis Hamilton pred novinármi často opakuje svoju prevahu po stránke skúseností a snaží sa preniesť tlak na Maxa Verstappena. Ten totiž ešte majstrovský titul nezískal, kým Hamilton ich má sedem.

Pilot Mercedesu v tom pokračoval aj v Rusku, kde si na tlačovej konferencii zaspomínal na svoj prvý boj o titul a myšlienky, aké sa vtedy jazdcovi preháňajú hlavou. Holanďan v reakcii na tieto slová nasadil prudko sarkastický tón.

„Som strašne nervózny, ledva spím,“ prehlásil Verstappen. „Skutočne, bojovať o titul je niečo príšerné, naozaj to neznášam. Fakt.“

„Ak ma niekto naozaj pozná, tak vie, že som veľmi uvoľnený a všetky tieto veci ma nijak neotravujú. Mať skvelé auto, s ktorým môžete každý víkend bojovať o víťazstvo, je skrátka ten najúžasnejší pocit. Nezáleží pritom, či šampionát vediete alebo nie.“

„Všetky tieto komentáre z jeho strany ukazujú, že ma skutočne nepozná, čo je fajn. Tiež nepotrebujem vedieť, aký je. Sústredím sa na seba a jazdu na čele si naozaj užívam. Snáď nám to ešte dlho vydrží,“ dodal Verstappen.

Max prichádza do Ruska s päťbodovým náskokom na čele šampionátu, dostane však penalizáciu straty troch miest na štarte. Red Bull tiež dobre vie, že s týmto motorom nevydrží do konca sezóny a skôr či neskôr bude musieť nasadiť nový, čo znamená ďalší trest.

Vzájomné incidenty s Hamiltonom pritom môžu (a zrejme aj budú) pokračovať. Verstappen si však nemyslí, že nevyhnutne musí dôjsť k ešte vyhrotenejšej situácii: „Nie, z mojej strany nie. Som pokojný a uvoľnený. Aj keď týchto otázok dostávam stále viac a viac.“

„Myslím, že sme všetci dostatočne profesionálni, dokážeme hodiť Monzu za hlavu a pokračovať ďalej,“ dodal holandský pretekár.

Súvisiace články

Diskusia