logo F1online.skF1online.sk

V Mercedese diskutovali o tímovej réžii. Bottas je pripravený pokyny tímu splniť

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 9. 2021

Okruh v Soči patrí k jednému z mála tých, kde nie je pole position tou úplne najvýhodnejšou štartovou pozíciou. Do prvej zákruty to je naozaj ďaleko a s využitím aerodynamického zákrytu je možno ideálnejší štart z druhého alebo tretieho miesta. To so sebou prináša viacero strategických možností. V Mercedese ich už stihli prediskutovať.

Líder Pohára konštruktérov prichádza do Soči ako favorit. Na tomto ruskom okruhu záleží najmä na výkone pohonnej jednotky. Navyše, Valtteri Bottas je miestnym špecialistom, keď tu vyhral vlastne už trikrát. V roku 2018 totiž na pokyn tímu daroval istý triumf do rúk Lewisa Hamiltona.

„Interne sme diskutovali o viacerých veciach a rozličných scenároch,“ povedal pred novinármi v Rusku Valtteri Bottas. „Každé preteky sú iné. Niekedy však potrebujete hrať tímovo a som to ja, ktorý sa preň bude musieť obetovať.“

„Za daných okolností a za danej situácie by som to aj urobil, pretože sme jeden tím a chceme vyhrať oba tituly, ako konštruktérsky, tak jazdecký. Väčšiu šancu na ten jazdecký má momentálne Lewis. Taká je skrátka reálna situácia,“ dodal fínsky pretekár.

Valtteri síce stále má matematickú šancu získať titul, ale reálne sú jeho šance už niekoľko mesiacov pasé. Pred svojim odchodom do Alfy Romeo však ešte môže Mercedesu nesmierne pomôcť, podobne ako v roku 2018.

„Vo Formule 1 nikdy neviete, ako sa sezóna vyvinie. Stále je pred nami ešte celkom dosť pretekov a nikdy nehovor nikdy. Naďalej sa budem snažiť odovzdať zo seba to najlepšie a vyhrávať preteky,“ povedal Bottas.

Na margo Veľkej ceny Ruska 2018 povedal: „Bolo to pred niekoľkými rokmi a dnes už s tým som vysporiadaný. Vtedy to bolo bolestivé a niesol som to ťažko. Ideme však ďalej.“

Súvisiace články

Diskusia