logo F1online.sk

Verstappen vidí nádej: O poznanie lepšie ako pred týždňom

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Red Bull mal po minulom týždni čo zlepšovať. Nebolo toho toľko ako napríklad v prípade Ferrari, ale priestor tu určite bol. Podľa Maxa Verstappena sa to tímu aj podarilo, v piatok mu Red Bull RB16 sedel oveľa viac ako takto pred siedmimi dňami.

Maxovi Verstappenovi sa v piatok podarilo vyjazdiť najrýchlejší čas na úrovni 1:03,660. To je síce o viac ako polovicu sekundy pomalšie než pole position, ale čo je dôležitejšie, je to porovnateľný čas s jeho vlastným kvalifikačným výkonom z Veľkej ceny Rakúska.

“Mal som oveľa lepšie pocity ako minulý piatok. O aute sme sa toho naučili viac,” usmieval sa po tréningoch Max Verstappen. “Minulý týždeň sme neboli takí spokojní, preto sme sa snažili napraviť nejaké veci. Teraz je to o poznanie lepšie. Smer, ktorým sme sa vybrali, sa zdá byť správny.”

Zatiaľ čo minulý týždeň po kvalifikácii Verstappen hovoril o tom, že Mercedesy sú jasne najrýchlejšie, tentoraz už jeho odpoveď taká jasná nie je. “Neviem, či máme ten správny balík na to, aby sme vyhrali preteky, to uvidíme v nedeľu. A dozvieme sa to aj zajtra. Tento deň je ale jednoznačne veľmi pozitívny v porovnaní s minulým týždňom.”

Sobota by mala Maxovi Verstappenovi vyhovovať, keďže má pršať. Ak by sa však kvalifikácia pre nepriazeň počasia nemohla vôbec uskutočniť, ani to by holandskému pretekárovi vôbec neprekážalo.

“Predbežne mám pole position,” zareagoval spokojný Verstappen. Do pretekov by sa totižto v takom prípade odštartovalo v poradí z druhého tréningu. “Uvidíme zajtra, či budeme môcť mať nejakú kvalifikáciu. Ale myslím si, že ak to nepôjde, tak bude v nedeľu ráno.”

Súvisiace články