logo F1online.sk

Bottas: Lewis je môj priateľ. Máme množstvo skvelých spomienok

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 9. 2021

Valtteri Bottas bude od budúcej sezóny súčasťou tímu Alfa Romeo. Končí sa tak jeho päťročné pôsobenie v majstrovskom Mercedese. Napriek tomu, fínsky pilot vyzdvihuje spoluprácu s Lewisom Hamiltonom a považuje sa za jeho priateľa.

„V Mercedese je pochopiteľne veľa ľudí, s ktorými som sa spriatelil a strávili sme spolu toľko času za posledných päť rokov na pretekoch a v továrni,“ povedal Bottas v podcaste F1 Nation na otázku, čo mu bude chýbať vzhľadom na odchod z tímu Mercedes. „A samozrejme, spomienky, ktoré som si s tímom vybudoval – mohol som byť súčasťou štyroch titulov konštruktérov a dúfajme, že aj piateho.“

„Víťazstvá, počet pódií, ktoré som s tímom získal, všetko mi to určite bude chýbať, a takisto Lewis. Bolo mi skutočne cťou a potešením pracovať s Lewisom a dokázali sme pracovať ako tím naozaj veľmi dobre,“ nešetril slovami chvály fínsky pilot.

„Máme dobrý rešpekt, bol to úžasný tímový kolega a veľa som sa od neho naučil. Nepochybujem, že sa mu bude dobre dariť aj v budúcnosti,“ povedal Valtteri Bottas na margo Lewisa Hamiltona.

Bottas bol tímovým kolegom Lewisa Hamiltona od čias odchodu Nica Rosberga po sezóne 2016. Teraz ho vystrieda mladý Brit, George Russell. Fínsky pilot však aj napriek tomu sebavedomo označil Lewisa za svojho priateľa.

„Môžem rozhodne povedať, že sme priatelia,“ povedal Bottas. „Je to naozaj taký dobrý rešpekt v oboch smeroch. Samozrejme, pretekáme medzi sebou, ale pracujeme veľmi tímovo.“

„Ak sa pozriete na posledných pár rokov, spomeňte nejaký lepší tím. Dosiahli sme toho pomerne dosť,“ uzavrel Valtteri Bottas.

Súvisiace články