logo F1online.sk

Podľa Brundla bude ešte horúco: Lewis vie, že klin sa klinom vybíja

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala22. 9. 2021

Tohtoročný boj o titul sa pomaly mení na akúsi súťaž v tom, kto čo najširšie vystrčí svoje lakte. Ukázalo sa to v Monze, kde Max Verstappen ani Lewis Hamilton nechceli ustúpiť, čo napokon viedlo ku kolízii. Martin Brundle očakáva, že v rovnakom duchu to bude aj pokračovať. Hamilton podľa neho nemá inú možnosť.

Ešte pred pár rokmi mali viacerí piloti obavy z bitiek s Maxom Verstappenom. Holanďan sa častokrát do súbojov vrhal hlava-nehlava, a tie sa pravidelne končili nehodou. Práve táto povesť mu pomáhala na trati, no tomu je dnes koniec.

Lewis Hamilton už vie, že opatrným prístupom Verstappena nezdolá, a preto bude pokračovať v nastolenom trende. Martin Brundle tvrdí, že presne to sme mohli sledovať v Monze. “Myslím, že tam zohrala svoju úlohu aj ich spoločná história z Imoly, Barcelony, Silverstone. Lewis vie, že Maxovi nesmie podľahnúť.”

“Z psychologického hľadiska musí jeden druhému ukázať, že má dosť ostré lakte. Avšak musia byť aj rozumní, samozrejme, ale vieme, aký je Max agresívny a Lewis to vie tiež,” vysvetľuje bývalý pretekár a komentátor Sky Sports. “Lewis vie, že klin sa klinom vybíja. Ak opäť uvidíme, že sa obaja ocitnú na rovnakom kúsku trate, vôbec ma to neprekvapí, keďže tu máme dvoch skvelých jazdcov v autách, ktoré majú veľmi podobnú rýchlosť.”

Rivalitu medzi pilotmi i fanúšikmi rozdúchali aj momenty po talianskej nehode, počas ktorých sa Max Verstappen nemal ani len ubezpečiť, že je jeho sok v poriadku. Zábery napokon potvrdili, že to nebola celkom pravda. Brundle v každom prípade rozumie tomu, že Verstappen nepodišiel až ku Hamiltonovi, netľapkal ho po pleci uisťujúc sa, či je všetko OK.

“Zaradiť na monoposte F1 spiatočku nie je žiadna hračka a Lewis sa z toho naozaj snažil vycúvať. Myslím, že Max to zaregistroval a povedal si, že musí byť OK, keď zaradil spiatočku a snaží sa dostať z tej nehody,” pokračuje Brundle.

Napokon dodal: “Stále sú na nože. Max bol po nehode v silverstonskej vysokorýchlostnej zákrute Copse dosť doudieraný, a to doslova. Nemyslím si, že by si robil veľké starosti, ale jasne videl, že Lewis je v poriadku, našiel spiatočku a pridal.”