logo F1online.sk

Wolff: Bottas jazdí lepšie než kedykoľvek predtým

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 9. 2021

Kolotoč Formuly 1 sa presúva do ruského Soči na okruh, ktorý určite patrí medzi obľúbené trate Valtteriho Bottasa. A spolu so skvelou formou, do ktorej sa podľa Tota Wolffa dostal, môžeme tento víkend od fínskeho jazdca čakať ďalší výborný výkon.

Štatistiky Valtteriho Bottasa v Soči sú ukážkové. Zatiaľ nikdy sa nekvalifikoval na nižšej ako štvrtej priečke a na pódiu chýbal len v rokoch 2015 a 2016, kedy ešte pretekal vo Williamse. Tentoraz by mohol pomýšľať aj na víťazstvo, ak vezmeme do úvahy fakt, že v tejto sezóne sa z pódia tešil už osemkrát, a že Max Verstappen tento víkend zrejme nebude predstavovať veľkú hrozbu. O tri priečky príde určite, a k tomu sa môžu prirátať tresty za výmenu motorových komponentov.

Toto Wolff má pred ruskými pretekmi dobrú náladu. “Naším cieľom je odjazdiť silný víkend, počnúc prvým tréningom budovať našu rýchlosť. Lewis je v desiatom majstrovskom súboji jeho kariéry a je koncentrovaný len na to, čo potrebuje predviesť na zvyšných ôsmich pretekoch.”

“A Valtteri, on jazdí lepšie než kedykoľvek predtým,” chváli budúceho pilota Alfy Romeo. “Ako sme to aj videli v Monze. Každý víkend pôjde naplno. V tíme cítiť pokoj a odhodlanie. Koniec sezóny, kedy sa rozhoduje, kedy sa bojuje o titul, si užívame najviac.”

Dnes hovorí všetko v prospech Mercedesu. V Rusku vyhral všetky preteky od roku 2014 a Max Verstappen s určitosťou nevyštartuje z pole position. Jeden by povedal, že strieborné šípy sa nemajú čoho báť. Nie však Toto Wolff.

“Tešíme sa na to, že budeme opäť pretekať v Rusku. Je to okruh, na ktorom sa nám za posledné roky darilo a obaja naši piloti tu pozbierali skvelé úspechy,” komentuje Wolff. “Dúfame, že naša úspešná šnúra bude v Rusku pokračovať, ale vieme, že táto sezóna je už z úplne iného súdka. Očakávame ďalší napínavý víkend.”

“Posledné preteky v Monze nám privodili zmiešané pocity. Na jednej strane sme videli Valtteriho dominujúci výkon, na druhej strane sme však pocítili aj stratu bodov v Lewisovom prípade, ktorý mal potenciál na to, aby zabojoval o víťazstvo. Teší nás, že monopost W12 pôsobí konkurencieschopne. S ôsmimi pretekmi pred nami nastal čas, aby sme uplatnili naše skúsenosti, koncentrovali sa na detaily a procesy, ktoré nás dostanú cez tú šachovnicovú vlajku,” doplnil.