logo F1online.sk

Ralf Schumacher o Hamiltonovi: Druhý deň bol zdravý ako rybička

Lewis Hamilton po nehode s Maxom Verstappenom
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 9. 2021

Ralf Schumacher nešetrí kontroverznými prehláseniami. Bývalý pilot Jordanu, Williamsu či Toyoty sa najnovšie vyjadril aj k nehode Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena z Veľkej ceny Talianska. A jeho názor je svojský ako obvykle.

Z veľmi nebezpečne vyzerajúcej nehody vyviazli obaja piloti nezranení. Tento moment bol reklamou na ochranný systém halo, ktorý dokonalo ochránil Lewisa Hamiltona.

„Bol to pretekársky incident, našťastie máme svätožiaru,“ prehlásil v rozhovore pre nemecký SPORT1 Ralf Schumacher. „Nikto to neurobil úmyselne.“

Lewis Hamilton a jeho šéf Toto Wolff po nehode vystúpili s kritikou na adresu holandského pretekára. Sedemnásobný majster sveta sa tiež posťažoval na bolesti krku a Maxovi vytkol, že sa po vystúpení z auta nezaujímal o jeho stav.

„Myslím, že Lewis preháňal a veci príliš dramatizoval. Veď už na druhý deň letel do New Yorku na módnu prehliadku zdravý ako rybička,“ prehlásil Schumacher, ktorý tiež poukázal na „ochrannú ruku“, ktorú nad svojim zverencom drží Toto Wolff.

„Nech Lewisa kritizujete, okamžite vystúpi Toto Wolff a povie vám: ‚Takto sa o sedemnásobnom majstrovi sveta nehovorí!‘,“ usmial sa Schumacher.