logo F1online.sk

Ralf Schumacher: Myslel som si, že Vettel ukončí kariéru

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 9. 2021

Sebastian Vettel predĺžil zmluvu s tímom Aston Martin aj pre rok 2022. Práve tento fakt trochu prekvapil aj bývalého pilota Ralfa Schumachera, ktorý si myslel, že štvornásobný majster ukončí pretekársku kariéru.

Obaja piloti ostanú v nezmenenej zostave aj v nadchádzajúcej sezóne a práve prítomnosť Vettela na štartovom rošte potešila Ralfa Schumachera.

„Som skutočne šťastný, že sa Sebastian takto rozhodol,“ povedal Schumacher pre Sky Sport Germany. „Pre Formulu 1 celosvetovo. Strata osobnosti a šampióna, akým je Sebastian Vettel, by bola škoda pre celý šport.“

Schumacher uviedol, že neskoršie oznámenie predĺženia zmluvy ho viedlo k myšlienkam, či vôbec nemecký pretekár chce pokračovať vo Formule 1, a to hneď z viacerých faktorov.

„Pri mnohých príležitostiach bol v rôznych bodoch mimoriadne kritický,“ vysvetlil Schumacher. „Vieme, aký dôležitý je pre neho problém ochrany životného prostredia, čo si myslím, že je skvelé. Ale v Zandvoorte mal veľmi zlú náladu a znova sa objavili kritické slová na celý environmentálny problém vo Formule 1 a okolo nej. Mal som pochybnosti a tiež myšlienku: ‚Hmm, je už pripravený a myslí na všetko a možno chce tiež tráviť viac času s rodinou?‘“

Ralf Schumacher povedal, že na Vettelovi spozoroval viaceré znaky, ktoré videl aj na sebe, keď zvažoval koniec pretekárskej kariéry pilota Formuly 1. Na druhej strane však stále vidí Vettelovu vášeň pre pretekanie.

„Túto situáciu sám poznám, keď si sadneš (do monopostu) a už ťa to naozaj nebaví. Cestuješ, rodina je doma, si sám na pretekárskej dráhe a kladieš si otázky o zmysle,“ povedal Schumacher.

„V pretekoch ako v Maďarsku, kde Vettel takmer vyhral, ​​mu však môžete vidieť tú žiaru v očiach,“ uzavrel 46-ročný Nemec. „Toto je Sebastian Vettel, ako ho poznáme.“