logo F1online.sk

Paul di Resta: Tresty môžu rozhodnúť šampionát

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 9. 2021

Kolízia Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona si vyžiadala aj trest zo strany traťových komisárov. A práve tresty sú podľa bývalého pilota Formuly 1 a súčasného spolukomentátora Sky Sports kľúčovou témou, ktorá by mohla aj rozhodnúť šampionát.

Kolízia na okruhu v Monze vyradila oboch pretekárov zo samotných pretekov a zároveň zdramatizovala súboj o šampióna aktuálnej sezóny. Max Verstappen však spoznal svoj trest a za túto kolíziu príde o tri priečky na štarte nadchádzajúcich pretekov v Rusku.

„Môže to zmeniť šampionát. Dostane vás to do ťažkej pozície,“ povedal Paul di Resta. „V Soči sa môžu predbiehať, ale keď sa pozriete na šampionát, (Max) má pekný päťbodový náskok. Víťazstvo a druhé miesto však delí sedembodový rozdiel.

„Stále si stojím za tým, že to bol pretekový incident. Zároveň však majú komisári dôkazy a proti tomu nemôžete ísť. Je to tak ako to je a Max si to prenesie do Ruska,“ povedal di Resta.

Max Verstappen navýšil svoj náskok v šampionáte na päť bodov a to vďaka zisku druhého miesta v sobotňajších šprintových pretekoch. Naopak, Lewis Hamilton v týchto pretekoch nebodoval a skončil na štvrtom mieste, za dvojicou McLarenov.

„Vždy budete mať pocit, že tri miesta (na štarte) je relatívne ľahké prekonať, ak máte konkurencieschopné auto,“ povedal Andrew Shovlin z Mercedesu. „Ale teraz je to všetko minulosť, musíme sa uistiť, že v Rusku zaznamenáme dobrý víkend.“