logo F1online.sk

Podpíše Leclerc vo Ferrari až do roku 2026?

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 9. 2021

V posledných týždňoch sme mohli byť svedkami viacerých prekvapivých oznámení nových či aktuálnych pilotov v rámci tímov Formuly 1. Tentokrát sa objavili špekulácie, ktoré tvrdia, že Charles Leclerc by chcel predĺžiť spoluprácu s Ferrari až do roku 2026.

„Je pekné vedieť, že Charles si úprimne želá predĺženie zmluvy, ktorá ho viaže k Ferrari, až do konca roka 2026,“ povedal novinár Leo Turrini v rozhovore pre Resto del Carlino.

„Platnosť súčasnej zmluvy vyprší v roku 2024. Vzhľadom na to, ak označím súčasný výkon červeného monopostu ako menej vzrušujúci, Leclerc evidentne verí, že (Ferrari) má vhodné podmienky na to, aby si mohol splniť svoj sen, stať sa majstrom sveta so ‚vzpínajúcim sa koňom,‘“ pokračoval Turrini. „Uvidíme.“

23-ročný Leclerc má vo Ferrari na konte deväť umiestnení na pole position a dve víťazstvá v roku 2019, v Taliansku a Belgicku. Nedávno bol Monačan dokonca spojený s prípadným prestupom do Red Bullu, ešte pred potvrdením Sergia Péreza pre rok 2022. Tieto špekulácie však Charles označil ako nezmysel.

„Špekulácie o mojej údajnej nespokojnosti sú nezmysly,“ povedal Leclerc pre portál Italy 24 News.

„V Maranelle sa cítim pokojne a s Carlosom Sainzom máme dobrú synergiu. To nám umožňuje lepšie pracovať a maximálne sa sústrediť na projekt, v ktorý pevne verím,“ pokračoval Charles Leclerc. „V poslednej dobe sa nám podarilo ísť správnou cestou a v porovnaní s minulou sezónou sme urobili veľký pokrok.“