logo F1online.skF1online.sk

Lawrence Stroll: Chceme, aby s nami Sebastian pokračoval aj v ďalších rokoch

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2021

Budúcnosť Sebastiana Vettela v Aston Martine je prakticky istá, avšak stále nie oficiálna. Nemecký pretekár totiž ešte nepredĺžil s tímom zmluvu. Už niekoľko týždňov počúvame, ako sú obe strany ochotné podpísať a ako každú chvíľu príde oficiálne oznámenie, ale stále sa nič nestalo. Po šéfovi stajne Otmarovi Szafnauerovi a samotnom Vettelovi upokojuje situáciu aj majiteľ Lawrence Stroll.

„Sme so Sebastianom spokojní a chceme s ním pokračovať aj v ďalších rokoch,“ povedal Stroll pre BBC. Neodrádza ho vraj ani rastúci záujem Vettela o životné prostredie.

„Našu túžbu pokračovať s ním vo Formule 1 to nijak neovplyvňuje. Chceme, aby za nás pretekal aj naďalej,“ odpovedal kanadský miliardár.

Toho teraz okrem iného zamestnávajú aj obrovské investície do tímu. Továreň v Silverstone a jej zariadenia sa naďalej rozrastajú. Investori majú do tohto projektu vložiť v súčte asi 200 miliónov libier.

„Je to veľmi významná investícia na ploche presahujúcej 37 tisíc metrov štvorcových. Je dôkazom mojej dôvery v tento tím a mojich ambícií vo Formule 1,“ hovorí Stroll.

Táto továreň bude prvou účelovo postavenou výhradne pre potreby tímu F1 od roku 2004, kedy Ron Dennis a slávny architekt sir Norman Foster postavili budovy dnes známe ako McLaren Technology Center vo Wokingu. Ten je považovaný za architektonický skvost, avšak triumfuje v ňom štýl nad podstatou. Továreň Aston Martinu síce nebude vyzerať tak veľkolepo, ale bude plniť svoj účel.

„Náš projekt je pravým opakom toho, čo urobili Ron Dennis a Norman Foster. Toto je naša továreň, ktorá je naplnením našej DNA a našej kultúry. Má byť efektívnym nástrojom, kde budú pracovať všetci bok po boku pod jednou strechou, berúc do úvahy nové finančné pravidlá a budúcnosť športu,“ hovorí Stroll.

„Reprezentuje náš imidž, našu kultúru a našu DNA,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia