logo F1online.sk

Russell je vďačný Mercedesu za svoju pripravenosť: Red Bull je niekedy nerozvážny a neľútostný

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 9. 2021

George Russell bude od roku 2022 stredobodom pozornosti. Začína novú etapu svojej kariéry vo Formule 1, podobne tak započne nový cyklus aj Mercedes. Ten si okrem iného bude musieť dávať na svojich jazdcov pozor, pretože s Russellom je riziko opakovania udalostí z rokov 2014 až 2016 vyššie než s Valtterim Bottasom.

Sezóna 2022 získala po minulom týždni ďalšie lákadlo. Očakávaný súboj Lewisa Hamiltona a Georgea Russella, mnohonásobného šampióna a budúceho šampióna, člena starej gardy a mladej pušky. Tím i jazdci sa vo svojich prvotných vyjadreniach snažia v prvom rade „odpružiť“ akúkoľvek senzáciu.

„Myslím si, že máme dobrý vzťah,“ povedal Russell o Hamiltonovi v rozhovore pre ESPN. „V skutočnosti sme sa za tie roky príliš nestretávali, ale ak sa míňame, vždy si pozdravíme.“

„Som si istý, že náš vzájomný vzťah bude v týchto rokoch rásť. Ak mám byť úprimný, chcem sa od neho učiť. Čaká ma dlhá cesta, ale chcem najbližších päť, desať alebo pätnásť rokov bojovať o víťazstvá. Je preto dôležité sa naďalej rozvíjať.“

George má za sebou takmer tri roky plné viac ako solídnych výkonov v tíme Williams. K jazdeckej akadémii Mercedesu sa pripojil v roku 2017, čo znamená, že toho už v kariére absolvoval dosť, aby sme ho mohli označiť za dostatočne pripraveného pre prácu s top tímom.

„Som za túto príležitosť od Mercedesu naozaj rád. Mal som vďaka nim možnosť učiť sa vo Williamse. Spôsob, akým robí veci Red Bull je niekedy dosť nerozvážny a neľútostný. Preto som veľmi vďačný za možnosť učiť sa a rozvíjať vo Williamse,“ hovorí Russell.

„Cítim, že teraz som na tom o dosť lepšie. Ak naskočím do auta a mám pocit, že mi trochu chýba tempo, som mentálne dosť silný na to, aby ma to nijako neovplyvnilo. Som dostatočne starý a vyspelý, aby som si s tým poradil, čo pred rokom či dvoma zrejme neplatilo,“ dodal britský mladík.

Ten smeruje do sezóny 2022 opatrne. Na otázky o svojich ambíciách odpovedá zdráhavo a slová ako „majster sveta“ ani nemá vo svojom slovníku.

„Neviem vám povedať. Budem pracovať s úplne novým tímom inžinierov, novými pravidlami, novým autom a novým tímovým kolegom. Je veľa nových vecí, na ktoré sa budem musieť adaptovať a zvyknúť si na to,“ hovorí Russell.

„Práve tu a práve teraz sa nedá povedať, že taký je cieľ. Cieľom nás všetkých však vždy bolo a vždy bude vyhrávať. V horizonte nasledujúcich troch až piatich rokoch však majstrovský titul cieľom určite je,“ dodal rodák z King’s Lynn.

Súvisiace články