logo F1online.sk

Roztrhlo sa vrece s bodmi. Russell opäť skončil v najlepšej desiatke

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala13. 9. 2021

Georgeovi Russellovi trvalo viac ako dva roky, kým sa dočkal prvých bodov vo Williamse. Na to, aby tie prvé prišli, sa poriadne nadrel. A akoby tým prelomil akúsi kliatbu, pretože v Monze bodoval už tretíkrát v tejto sezóne. Brita teší, že Williams dokáže využívať príležitosti, ktoré sa naskytnú.

Williamsu v Monze výrazne pomohla kolízia Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena, vďaka ktorej George Russell hneď získal dve priečky k dobru. Využiť to však nebolo jednoduché, keďže Russell musel prekonať minimálne Estebana Ocona a Sebastiana Vettela, ak chcel získať konečné deviate miesto.

Dva body sú však jeho. “Je to šialené. V troch z posledných štyroch pretekov som skončil na bodoch. Je to neskutočné. Pokračujeme v tom, že využívame tie zaváhania. Skončili sme pred dvoma Alfami, Astonom, Alpinom. Všetkých sme prekonali len preto, že chlapci na boxovom múriku prijali správne rozhodnutia v správny čas.”

“Vieme, aká je rýchlosť nášho auta, ale v troch pretekoch sme sa ocitli na bodoch. Pravdepodobne bez toho, aby sme na to mali rýchlosť. Ako tím niečo robíme správne a to ma napĺňa hrdosťou. Že pokračujeme v zbieraní takýchto výsledkov,” hovorí Russell, ktorý v nedeľu vyťažil z výjazdu bezpečnostného vozidla.

Namiesto straty 23 sekúnd v boxovej uličke prišiel len o trinásť. Stroll, Alonso, Latifi a Giovinazzi nemali toľko šťastia, v boxoch sa ocitli krátko pred nehodou Maxa Verstappena a Lewisa Hamiltona. Aj také situácie k pretekom patria.

Russell je rád, že Veľká cena Maďarska odštartovala veľkú bodovú žatvu Williamsu. “Keď sme v Budapešti získali prvé body, všetkým sa uľavilo. Teraz môžeme všetci ísť týždeň čo týždeň naplno a čo najlepšie využívať náš balík.”

“Možno sa občas pokúsime spraviť niektoré veci inak, aby sme našli viac výkonu a získali lepšie výsledky. Nech len prichádzajú. Momentálne robíme veci správne a všetkým to pridalo na sebavedomí. Každý týždeň sme takto rozbehnutí. Som naozaj rád, že sme na takejto trajektórii,” uzavrel šampión sérií F2 či GP3.