logo F1online.sk

Hamiltona prekvapilo, že sa Verstappen ani nepozrel, či sa nezranil

Lewis Hamilton po nehode s Maxom Verstappenom
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 9. 2021

Po kolízii v prvej šikane bol Max Verstappen poriadne nahnevaný. Z miesta nehody si to namieril priamo do garáže. To Lewisa Hamiltona prekvapilo, pretože sa po kolízii neprišiel ani len presvedčiť, či je jeho súper v poriadku. Holanďanovo auto totižto zostalo na tom Hamiltonovom.

Svätožiara mala čo robiť. Hamiltonovu hlavu ochránila pred podlahou Maxa Verstappena, ktorú rozlomila, a pilotovi Mercedesu pomohla i v tom, že ochránila jeho hlavu pred tým, aby mu na ňu spadla pravá zadná časť auta celou svojou váhou. Dopadnúť to mohlo aj oveľa horšie.

“Rozhodne som si nemyslel, že by Max na tom obrubníku stratil kontrolu nad autom a vrazil do mňa,” pristavil sa pri samotnej nehode a jej dôvode Lewis Hamilton. “Ale pozrel som sa na zábery a ako som povedal, všetko sa to zomlelo neskutočne rýchlo.”

Hamilton sa ešte aj s Verstappenovým monopostom nad hlavou snažil zo štrku vyhrabať a pokračovať. “V aute dokážem myslieť len na to, ako sa znova rozbehnúť, koľko pozícií strácam. Som stále v pretekárskom režime. Pýtal som sa seba, ako sa rozbehnem? Sedím tu, cítim miernu bolesť, ale hovorím si, poďme! Žiaľ, auto sa nepohlo.”

Verstappen sa medzitým ozval vo vysielačke, z nehody obvinil Lewisa Hamiltona a odišiel. “Videl som, ako Max vyskočil a skrátka odkráčal. To mi prišlo trochu prekvapujúce, pretože keď máme nehody, tak prvá vec, čo chceme, je uistiť sa, že chlapík, do ktorého sme vrazili, alebo s ktorým sme kolidovali, je v poriadku. Ale dobré je, že som sa dokázal dostať von. Bola to dlhá prechádzka, ale ideme ďalej.”

Na krku Lewisa Hamiltona sme po pretekoch mohli vidieť čiernu pásku. Koleso, ktoré trafilo jeho hlavu, mu predsa len spôsobilo mierne zranenie. Krk ho bolel už o čosi viac ako bezprostredne po kolízii.

“Cítim miernu bolesť v krku. Mám pocit, že sa to s ústupom adrenalínu trochu zhoršuje. Ale popracujem na tom s Ange (Angelou Cullenovou, Hamiltonovou fyzioterapeutkou, pozn. red.) a napravíme ho,” avizuje Hamilton. “Úprimne, dnes cítim, že som mal veľké, veľké šťastie. Vďakabohu za svätožiaru, ktorá ma dnes zachránila, zachránila mi krk.”