logo F1online.sk

Leclerc: Jeden z mojich top 5 výkonov vo Formule 1

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 9. 2021

Na Veľkej cene Talianska sme určite neočakávali double McLarenu, no určite sa dalo čakať, že sa v súboji o tretie miesto Pohára konštruktérov opäť posunie pred Ferrari. A tak sa aj stalo, stajňa z Wokingu je po dnešku o 13,5 bodu vpredu, avšak na druhej strane, ani výkon Scuderie nebol na domácej pôde úplne na zahodenie.

Dokonca sa dá povedať, že najmä Charles Leclerc dokázal počas celej dĺžky pretekov držať podobné tempo ako vedúci Daniel Ricciardo. Ferrari pritom stále trpí na nedostatočný výkon svojej pohonnej jednotky, ktorá je podľa šéfa tímu Mattiu Binotta o asi dvadsať koní slabšia než má konkurencia. Monacký pretekár skončil v Monze na štvrtom mieste a za daných okolností to bolo asi to najlepšie, v čo mohol dúfať.

„Dal som do toho všetko, naozaj všetko,“ povedal po pretekoch Charles Leclerc. „Nebolo toho veľa, čo by sa dnes ešte dalo urobiť. Snažil som sa využiť každú príležitosť. Aj keď ma Valtteri predbehol, skúsil som získať pozíciu späť. Prvýkrát som síce uspel, ale bol skrátka prirýchly, najmä v treťom sektore a v nájazde do prvej zákruty.“

„Boli sme v súbojoch zraniteľní, ťažko sa nám dostávalo dopredu, ale bolo ľahké nás predbehnúť. Neboli to tie najľahšie preteky, ale koniec koncov, ak sa pozriete na minulý rok a porovnáte ho s týmto, je to pre nás veľký krok vpred. Musíme preto pokračovať v práci. Ak mám povedať za seba osobne, tak cítim, že to bol možno jeden z mojich top 5 výkonov vo Formule 1.“

„Naozaj som cítil, že do toho dal absolútne všetko. V tomto smere som spokojný, ale musíme pokračovať v práci a čoskoro sa vrátiť do boja o víťazstvá,“ dodal monacký pretekár.

Súvisiace články