logo F1online.sk

Rusko chce veľkú cenu s divákmi: Tohtoročné udalosti nebudú prekážkou

Soči, Rusko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

FIA a Formula 1 v piatok oficiálne potvrdili, že upravený tohtoročný kalendár doplnia Veľká cena Toskánska na okruhu v Mugelle a Veľká cena Ruska na okruhu v Soči. Počet podujatí sa nám tak priebežne zaokrúhlil na desať. Organizátori ruskej veľkej ceny okamžite prišli s veľkou pompou, preteky chcú uskutočniť aj s divákmi na tribúnach.

„Spolu s vládou Ruskej federácie a vedením šampionátu sme sa veľmi usilovali, aby sa Veľká cena Ruska v tomto roku uskutočnila,“ povedal Alexej Titov, riaditeľ spoločnosti Rosgonki, ktorá je promotérom podujatia. „Bude to neuveriteľný festival určený pre to najširšie možné publikum. Autodróm v Soči čaká na svojich návštevníkov.“

„Návštevnosť podujatia je medziročne na veľmi dobrej úrovni a sme si istí, že tohtoročné udalosti nebudú žiadnou zásadnou prekážkou pre fanúšikov motoršportu. Starostlivo pripravujeme opatrenia pre bezpečnosť fanúšikov a tešíme sa, že vás uvidíme v olympijskom parku,“ dodal Titov.

Do zhasnutia červených svetiel v Soči nezostávajú ani tri mesiace a môžeme objektívne povedať, že pandemická situácia vo svete nie je taká dobrá, aby sa v dohľadnej dobe mohli konať takéto hromadné podujatia. Podľa posledných informácii dokonca Formula 1 v tomto roku na americký svetadiel ani nezavíta a na „starom kontinente“ zostaneme až do konca októbra. V Amerike je podľa dostupných informácii v súčasnosti v hre len Veľká cena Kanady.

Situácia v USA a Brazílii nie je vôbec dobrá, momentálne možno najhoršia na svete. Aj v samotnom Rusku včera za jeden deň zaznamenali viac ako šesťtisíc nových prípadov koronavírusu.

  • Značky