logo F1online.sk

Verstappen poľahky vyhrá, obáva sa Lewis Hamilton

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala11. 9. 2021

Lewis Hamilton má po šprintovej kvalifikácii obavy z toho, ako dopadnú hlavné preteky. Zatiaľ čo on bude štartovať zo štvrtého miesta za dvojicou McLarenov so skvelou rýchlosťou na rovinkách, Max Verstappen sa postaví na pole position. Hamilton očakáva, že Verstappen to bude mať veľmi ľahké.

Mercedes sa strategicky pripravil veľmi dobre, keď Valtterimu Bottasovi vymenil motorové komponenty práve v Monze, kde mohol Verstappenovi vziať body v šprinte. To však ešte nečakal, že v sobotu bude mať Lewis Hamilton také problémy. Podľa pôvodného plánu mal v nedeľu držať Verstappena za sebou a vyhrať. Teraz to môže vyzerať úplne inak.

“Stratili sme veľa bodov,” konštatoval Lewis Hamilton bezprostredne po kvalifikácii, v ktorej doplatil aj na to, že na štarte obul stredne tvrdú zmes, zatiaľ čo McLareny mäkkú. Ricciardov štart bol ukážkový a v priebehu šprintu sa s gumami netrápil. “Podcenili sme, ako dobre sa budú správať.” Program na sobotný večer je jasný: “Musím sa pokúsiť vymyslieť, ako sa zajtra môžem dostať cez tieto McLareny a ako minimalizujem škody.”

Na to, že by porazil Maxa Verstappena, momentálne nepomýšľa. “Videli ste rýchlosť Red Bullu. Neviem, či bol rýchlejší ako Valtteri, ale je veľmi rýchly a teraz stojí na pole position. Preňho by to malo byť ľahké víťazstvo. Ja sa len musím dostať pred týchto dvoch chlapcov predo mnou.”

Veľká cena Talianska mala jasne patriť Mercedesu. To sa ešte stále môže udiať, no pravdepodobnosť takéhoto scenára výrazne poklesla. To je do istej miery prekvapujúce, no nie pre Lewisa Hamiltona.

“Podľa mňa majú celý rok viac rýchlosti ako si myslíte,” vyhlásil Hamilton. “Každý týždeň prinášajú vylepšenia. Podľa toho, čo mi bolo povedané, len na jedných pretekoch nepriniesli novinky. Neustále vylepšujú výkon svojho auta.”