logo F1online.sk

Hamiltona ohúril Red Bull, s vlastným výkonom nie je spokojný

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 9. 2021

Lewis Hamilton bude do sobotňajšieho šprintu štartovať z druhej priečky, a preto sa na výsledok pozerá aj s istou dávkou nespokojnosti. Na jednej strane síce za sebou nechal Maxa Verstappena, nad ktorého rýchlosťou nadvihol obočie, no na druhej verí, že mohol podať aj lepší výkon a výraznejšie zaútočiť na víťazstvo.

Z pohľadu Mercedesu to bol ideálny piatok, keďže obaja jeho piloti sa v sobotu postavia do prvého radu. Z pohľadu Lewisa Hamiltona by však bolo lepšie, keby to bolo v opačnom poradí. Po kvalifikácii navyše uznal, že “na stole toho zostalo veľa”. “Bolo to medzi nami všetkými tesné, ale Valtteri na konci odviedol skvelú robotu. Nebola to však moja najlepšia kvalifikácia.”

“Q1 bola vskutku dobrá, no z nejakého dôvodu som sa v kvalifikácii potom trápil,” nevedel si vysvetliť postupný prepad úradujúci šampión. “V každom prípade som v prvom rade a pre tím je skvelé obsadiť celý prvý rad.” Umiestnenie Valtteriho Bottasa ho takisto potešilo. “Najmä po minulotýždňových správach je skvelé vidieť, že Valtteri jazdí tak dobre.”

Za Lewisom Hamiltonom bude štartovať Max Verstappen, ktorého rýchlosť Hamiltona zaskočila. V prvých dvoch častiach kvalifikácie totižto nič nenasvedčovalo tomu, že by mal pilot Red Bullu ohroziť strieborné šípy, no po prvých pokusoch v Q3 na to poriadne zatlačil a skončil druhý 0,019 sekundy za Britom.

“Neviem, kde nabrali tú rýchlosť. V prvej a druhej časti boli ďaleko vzadu a zrazu sa objavili priamo pri nás. Ono to len poukazuje na to, že je to veľmi tesné,” vyhlásil Lewis Hamilton, ktorý nakoniec na Verstappena našiel viac ako tri desatiny. Red Bull si tesný súboj takto určite nepredstavuje.

Ten by mohol prísť už zajtra, keďže štart z druhej a tretej priečky nemusí byť vôbec zlý. Do prvej zákruty je ďaleko a jazda v zákryte je mimoriadne výhodná. Hamilton do kvalifikačného šprintu vstupuje s cieľom vyhrať.

“Už sme prehrali šampionát o jeden bod, viete, ako to chodí,” poznamenal Hamilton s odkazom na rok 2007, kedy prehral boj o titul s Kimim Räikkönenom. “Obe strany tento rok postrácali veľa bodov, takže každý sa počíta. Tieto šprintové preteky tomu môžu pomôcť, nuž sa to musíme pokúsiť využiť.”

Súvisiace články