logo F1online.sk

Verstappen nechce nasadiť nový motor, má obavy, že Red Bull nebude stačiť

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 9. 2021

Sergio Pérez si už trest za nasadenie štvrtej pohonnej jednotky odpykal, na Maxa Verstappena ešte čakáme. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že Monza bude na to ideálnou príležitosťou, no v Red Bulle sa na to pozerajú inak. V Taliansku tak vo Verstappenovom aute neuvidíme nový motor.

Po víťazstve v Zandvoorte sa Max Verstappen presunul na čelo jazdeckého šampionátu, no momentálne je jeho trojbodový náskok takmer zanedbateľný. A hrozí, že v Monze sa opäť dostane do čela Lewis Hamilton, ktorého tím sa v chráme rýchlosti cíti ako doma; aspoň z pohľadu výsledkov. V hybridnej ére sa mu tu nepodarilo vyhrať len v rokoch 2019 a 2020.

Ako už spomenul Pepa Král v holandskom EisKing DEBRIEFINGu, Mercedes má jednak veľmi silnú pohonnú jednotku, a jednak aj veľmi silný monopost na brzdách, čo je v Monze vražedná kombinácia.

Red Bull bude tento rok istotne silnejší ako vlani, za čo vďačí Honde a jej ziskom, no je otázne, či to bude stačiť. “Určite budeme konkurencieschopnejší ako v predchádzajúcich rokoch, ale nie som si istý, či to bude stačiť na to, aby sme s nimi bojovali,” uviedol Max Verstappen s istou dávkou opatrnosti.

“V každom prípade tento víkend to bude so šprintovou kvalifikáciou a ďalšími vecami niečo úplne iné. Ja len dúfam, že sme si pred tým, ako sme sem prišli, úspešne spravili svoje domáce úlohy a budeme vysoko konkurencieschopní,” nádejá sa pilot Red Bullu. “Momentálne je ťažké povedať, ako na tom sme. Určite nečakám, že by to bolo ako v Zandvoorte.”

Max Verstappen potrebuje vymeniť poškodený spaľovací motor, za ktorý by stratil desať priečok. Ak sa Red Bull rozhodne nasadiť aspoň dva ďalšie nové komponenty, bude to automatický štart z konca štartového roštu.

Tento víkend to však neuvidíme. “Ešte sme sa poriadne nerozhodli, kde to nasadíme. Tento motor je stále veľmi nový. Takže uvidíme. Ale rozhodne neplánujeme prijať ten trest tu.”

Súvisiace články