logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Nebude to ľahký víkend

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Za posledný rok to pre Ferrari bude vlastne už piata domáca veľká cena. Vlani sme 6. septembra pretekali v Monze, o týždeň neskôr v Mugelle a v novembri v Imole. V roku 2021 bola na programe aprílová Veľká cena Emilia Romagna a tento víkend nás čaká Veľká cena Talianska. Ferrari to však nebude mať na domácej pôde vôbec ľahké.

Scuderia totiž stále stráca na rovinkách. Výkonnostný deficit ich pohonnej jednotky síce nie je taký veľký ako vlani, ale stále je dosť významný. Opakovanie roka 2019, kedy Ferrari dokázalo zvíťaziť, sa teda určite neočakáva.

„Nebude to pre nás ľahký víkend,“ povedal na štvrtkovej tlačovke Charles Leclerc. „Na papieri to je pre nás jeden z najťažších okruhov v tohtoročnom kalendári. Pokúsime sa však zo seba vydať maximum.“

Stať sa však môže čokoľvek. Spomeňme si na Silverstone, kde bolo Ferrari taktiež považované za outsidera alebo na minuloročné preteky tu v Monze, kedy sa z víťazstva tešil Pierre Gasly a na pódiu ho doplnili Carlos Sainz a Lance Stroll. Veľká cena Talianska je pre Ferrari stále domácim podujatím aj keď šance Scuderie na nejaké pamätné víťazstvo sú veľmi malé.

„Veľmi sa na to teším. Pre jazdcov Ferrari to je vždy veľmi, veľmi špeciálne miesto. Včera som bol v Miláne, deň predtým zas v továrni tímu. Môžete naozaj cítiť nárast podpory pred domácimi pretekmi,“ povedal Monačan.

Formulu 1 tento víkend čaká v poradí druhá šprintová kvalifikácia v tejto sezóne. Leclerc si v Silverstone takýto formát pochvaľoval a veľmi sa teší na dynamický priebeh víkendu.

„Milujem to. Normálne sú piatky dosť nudné. Máme len prvý a druhý tréning a obvykle sa toho veľa nedeje,“ hovorí Leclerc. „Takto môžete ťažiť z dobrého prvého tréningu, pretože máte k dispozícii v podstate len ten jeden. Piatky v tomto formáte sa mi preto veľmi páčia. Prináša to sebou aj krátke preteky a vzrušenie navyše. Takéto víkendy si teda naozaj užívam.“

Súvisiace články

Diskusia