logo F1online.sk

Mazepin: Je mi úplne jedno s kým bojujem

Nikita Mazepin a Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Súboj medzi Mickom Schumacherom a Nikitom Mazepinom naberá obrátky. Chlapci môžu v tomto roku bojovať iba medzi sebou a očividne si povedali, že to urobia so všetkou parádou. Nechýbajú provokácie, triky, neskoré manévre či prestrelky v médiách. Tím sa snaží túto situáciu riešiť, ale zatiaľ márne.

Udalosti zo Zandvoortu zrejme netreba znovu pripomínať. Piloti Haasu sa v Holandsku dvakrát nepekne stretli na trati a vo vzájomnom súboji pokračovali aj pred mikrofónmi médií. Celkom pikantný príbeh, keď si uvedomíme, že americký tím je v tomto roku s veľkou stratou na chvoste štartového poľa.

„Za mňa osobne môžem povedať, že je mi úplne jedno s kým bojujem,“ prehlásil Mazepin. „Robím to s rešpektom a nehodlám nikomu darovať viac než by som mal.“

Na otázku, či sú medzi ním a Schumacherom nejaké problémy, odpovedal: „Žiadne problémy, ale chcem byť pred ním.“

V tíme si medzitým budú lámať hlavu, ako dve „horúce hlavy“ schladiť. Ich šéf Günther Steiner je známy svojim temperamentom i svojou autoritou vo vnútri stajne, no jeho slová zdá sa nepadajú na úrodnú pôdu. Takéto problémy nenastali v tejto sezóne prvýkrát a zrejme ani posledný.

„Na začiatku pretekov sme videli kontakt medzi našimi pilotmi. Sadneme si k tomu a mojim cieľom je na tom zapracovať. Do budúcnosti tieto problémy vyriešime,“ sľúbil Steiner.

„Pokiaľ ide o načasovanie, tak radšej teraz než v budúcom roku. Aspoň máme trochu času na vyriešenie tejto situácie. Pred nami je deväť pretekov a musíme to napraviť. Máme pred sebou dôležitú úlohu a budeme na tom pracovať,“ dodal Steiner.