logo F1online.sk

Steiner: S Grosjeanom a Magnussenom som to mal ľahšie

Günther Steiner
© Haas
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko8. 9. 2021

Tím Haas má tento rok v garáži dvojicu nováčikov. Ide o Nikitu Mazepina a Micka Schumachera, medzi ktorými to občas skutočne zaiskrí. Napriek tomu, šéf tímu tvrdí, že s ich predchodcami, Grosjeanom a Magnussenom, to mal ľahšie.

Súboj medzi tímovými kolegami sa priostril aj na uplynulom podujatí v Holandsku. Svoj pohľad na situáciu priniesol aj Günther Steiner: „Nie je to prvýkrát, čo sa to stalo, a nebude to ani naposledy,“ povzdychol si šéf tímu Haas v rozhovore pre Motorsport-Total.com.

„Je to ťažké, najmä preto, že tento rok bojujeme v zadnej časti štartového poľa. Váš jediný súboj je ten s tímovým kolegom. Je to trochu frustrujúce, pretože tímový duel je jediným úspechom, ktorý môžu zaznamenať,“ pokračoval Steiner.

Vzájomný súboj dvoch tímových kolegov však môže byť negatívny pre tím a to najmä v prípade vzájomnej kolízie, ku ktorej dvojica pilotov nemala ďaleko. „Obaja sú mladí, chcú dokázať, že sú lepší ako tí druhí. A to je jeden z problémov, ktoré máte, keď privediete do tímu dvoch nováčikov,“ hovorí skúsený 56-ročný šéf tímu Haas.

Otec Nikitu Mazepina je navyše jedným z hlavných sponzorov tímu Haas. Steiner však tvrdí, že nikoho z dvojice nezvýhodňuje a obaja noví piloti majú rovnaké podmienky v tíme: „K obom sa správam rovnako a konám v najlepšom záujme tímu. Pretože to je náš najväčší prínos. Môžete mať titulných sponzorov a technických partnerov, ale ak neexistuje tím, nemôžete robiť nič. Tím je teda stále Haas F1.“

Šéf tímu Haas sa ocitol v podobnej situácii aj v minulosti. Dvojica, ktorá spolu zažila množstvo konfliktov, Romain Grosjean a Kevin Magnussen, mu takisto vytvárala vrásky na čele. Steiner ale povedal, že s danou danou dvojicou sa dokázal ľahšie vysporiadať: „Mali viac skúseností a vedeli, ako sa s takouto situáciou vysporiadať. Ak ste sa museli o niečo starať, vedeli, čo majú robiť.“

Podľa slov Günthera Steinera to však časom príde aj na Nikitu Mazepina a Micka Schumachera.