logo F1online.sk

Rosberg avizuje, že v Mercedese bude možno horúcejšie

russell-summer-break-title
© George Russell Twitter
Ladislav Király
Ladislav Király7. 9. 2021

Nico Rosberg predpokladá, že v budúcom roku môže byť v Mercedese o niečo „horúcejšie“. Kým v tíme pôsobili Lewis Hamilton a Valtteri Bottas, bolo všetko pomerne pokojné. Hamilton vyhrával a Bottas robil poslušnú dvojku. Ale bude to tak aj naďalej?

„Obaja by si to miesto zaslúžili,“ povedal Rosberg na margo Valtteriho Bottasa a Georga Russella. „Valtteri odvádza v aute Mercedesu ozaj dobrú prácu. Jasne, že v tomto roku mu to nevyšlo celkom podľa predstáv, ale celkovo odvádza takú robotu, akú Mercedes potrebuje.“

Bottas však v tíme neostane, pretože v pondelok potvrdil spoluprácu s Alfou Romeo. Podľa Rosberga by bolo rozhodnutie staviť na Bottasa „jednoduchšie“, ale rozhodnutie týkajúce sa Russella je zasa „vzrušujúcejšie“.

„Ak vezmú Georga, tak interný boj v Mercedese bude iný a potenciálne to tam bude o niečo horúcejšie. Nie je však možné predpovedať, ako mu to v takejto situácii pôjde. Je to extrém.“

„Odrazu bude každý víkend vo víťaznom aute a bude bojovať proti najlepšiemu pretekárovi všetkých čias, ktorý bol v takejto situácii posledných osem rokov. Je to teda fakt extrémna situácia,“ dodal Nico Rosberg.

Súvisiace články