logo F1online.skF1online.sk

Hamilton o Bottasovi: Môj najlepší kolega

Valtteri Bottas a Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 9. 2021

Po piatich sezónach spolupráce prichádza rozlúčka. S Valtterim Bottasom sa pomaly lúči celý tím vrátane Lewisa Hamiltona, ktorý aj s pomocou “najlepšieho kolegu”, akého v kariére mal, sa dostal až na prah zisku ôsmeho majstrovského titulu.

Oznámenie Bottasovho príchodu do Alfy Romeo sprevádzali slová uznania zo strany jeho nového pôsobiska, a z druhej strany slová plné vďaky. Lewis Hamilton tie svoje zverejnil už tradične na sociálnych sieťach.

“Som nesmierne hrdý na to, že som mohol posledných päť rokov pracovať po boku Valtteriho Bottasa,” píše Lewis Hamilton. “Spoločne sme boli súčasťou tímu, ktorý získal štyri majstrovské tituly, a motivovali sme sa navzájom, aby sme šli naplno pri všetkých vzostupoch i pádoch. Bol si tým najlepším kolegom, s akým som mal tú česť pracovať.”

Jazdecká dvojica pozostávajúca z Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa pomohla Mercedesu získať štyri konštruktérske a štyri jazdecké tituly. Ešte pred Bottasovým odchodom môžu pridať ďalšie dva, čo by bola rozlúčka ako hrom, najmä v tejto napínavej sezóne.

Nasledovať bude Bottasov presun do Hinwilu, ktorý mu podľa Hamiltona vyjde. Čaká ho “svetlá budúcnosť”. “Tvoja rýchlosť a húževnatosť boli pôsobivé, ale v čom skutočne vynikáš, je to, aký si človek. Si lepší, ako si myslíš, a máš pred sebou svetlú budúcnosť.

“Ďakujem ti, Valtteri, za všetku tvoju podporu a úžasný prínos pre tento tím. Budeš nám chýbať,” konštatuje 36-ročný Brit. “Do tvojich budúcich dobrodružstiev ti želám to najlepšie. Poďme to ukončiť, ako sa patrí, a získať pre tím ten ôsmy titul.”

Súvisiace články

Diskusia