logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Bottas by si zaslúžil zostať v Mercedese

Toto Wolff a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 9. 2021

Za Valtterim Bottasom bude smútiť nejeden zamestnanec či člen vedenia Mercedesu. Toto Wolff sa už teraz nechal počuť, že vďaka skvelej tímovej práci, ktorú odviedol v posledných rokoch, by si Bottas zaslúžil zostať v tíme. Teraz však odchádza.

Alfa Romeo a Valtteri Bottas v pondelok popoludní oznámili, že sa dohodli na viacročnom kontrakte. Tým sa v Mercedese uvoľnilo miesto pre Georgea Russella, ktorý by podľa padoku mohol ukončiť harmonické časy v Mercedese. Mnohí fanúšikovia dúfajú v to, že sa opäť dočkáme drámy, akú sme videli napríklad pri dvojiciach Alonso-Hamilton či Hamilton-Rosberg.

Toto Wolff priznal, že Mercedes veľmi dlho uvažoval, či si ponechať Valtteriho Bottasa, alebo staviť na novú krv. “Toto nebol jednoduchý proces a rozhodnúť nebolo jednoduché. Valtteri v priebehu posledných piatich sezón odviedol fantastickú robotu a podstatne prispel k našim úspechom a nášmu rastu.”

Na fínskeho pretekára sa bude spomínať najmä ako na ukážkového tímového kolegu. “Spolu s Lewisom stanovili latku pri partnerstvách medzi tímovými kolegami v našom športe. To bola cenná zbraň v našich majstrovských súbojoch a posunula nás k tomu, že sme dosiahli nevídané úspechy.”

“Rozhodne by si zaslúžil zostať v našom tíme, a ja som rád, že si mohol do budúcej sezóny vybrať vzrušujúcu výzvu v Alfe Romeo a pokračovať vo svojej kariére na vrcholnej úrovni nášho športu,” vyslovil sa Wolff.

“Keď nastane ten čas, opustí nás s obrovskou priazňou každého jedného člena tímu a navždy zostane súčasťou rodiny Mercedesu,” odkázal na záver.

Súvisiace články

Diskusia