logo F1online.sk

Hamilton: Bottasovo najrýchlejšie kolo by bolo OK

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 9. 2021

Na Veľkej cene Holandska sme videli menšiu bitku o najrýchlejšie kolo medzi pilotmi Mercedesu. Nakoniec si extra bod na svoje konto pripísal Lewis Hamilton, ktorý však hovorí, že by mu veľmi neprekážalo, ani keby ho získal Valtteri Bottas.

Bottas po zastávke v boxoch obul mäkkú zmes a aj napriek príkazom tímu sa pustil do najrýchlejšieho kola. Odjazdil fialový prvý sektor, ktorý vo svojom kole nedokázal prekonať ani Lewis Hamilton, a následne dostal ďalší pokyn, aby svoj pokus prerušil. Priamo od Jamesa.

Ten už uposlúchol a Lewis Hamilton, ktorý počas zastávky zdôraznil, že bod navyše potrebuje, si ho aj vzal. Bottas po pretekoch vyhlásil, že “len tak blbol”. “Vedel som, že Lewis tiež zastaví, mal som tú informáciu. Vedel som, že keď v poslednom sektore zložím nohu z plynu, tak ho získa. Takže žiadna dráma.”

Hamilton prezradil, že “ani netušil” o tom, že Bottas prekonal jeho dovtedajšie najrýchlejšie kolo. “Ale je to vlastne jedno. Ak by ho zajazdil Valtteri, bolo by to v poriadku.”

Podľa britského pretekára bolo dôležité, aby tento bod pristál na tímovom konte. “Koniec-koncov, my sme potrebovali odjazdiť to najrýchlejšie kolo a získať čo najviac bodov ako tím.”

“Či by ho získal Valtteri, alebo by som ho získal ja, to už taký obrovský rozdiel nespôsobí. Ako som však povedal, ani som nevedel, že Valtteri zastavil, vôbec som si toho nebol vedomý,” prezradil dnes už druhý muž priebežného poradia. “Bola to moja voľba zastaviť a ten extra bod sme potrebovali. A je to v poriadku.”