logo F1online.sk

Verstappen: Celých 72 kôl sme na to tlačili

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 9. 2021

Mimoriadne vyrovnaná sezóna 2021 pokračuje. Naozaj ťažko odhadovať, ktorý okruh viac sadne Mercedesu a ktorý Red Bullu. Rozdiel medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom sa dá skutočne počítať na stotinky sekundy. Zandvoort so svojimi klopenými zákrutami však predsa len viac sadol domácemu miláčikovi a jeho RB16B.

Ten bol v Holandsku pod enormným tlakom. V Silverstone a na Hungaroringu stratil značný bodový náskok a na domácom okruhu ho privítal jasajúci dav spolu s holandskou kráľovskou rodinou. Očakávania boli veľké, Lewis Hamilton opäť mimoriadne silný a so svojim tímom nedal Red Bullu veľa priestoru na dýchanie. Max si však po nedeli predsa len môže trochu odfúknuť, keďže si odnáša cenné domáce víťazstvo.

„Viem, že fanúšikovia majú vysoké očakávania a chcú víťazstvo, avšak nikdy to nie je také jednoduché,“ povedal po pretekoch Verstappen. „Sledujeme to po celý rok, Mercedes a my sme veľmi blízko pri sebe.“

„Samozrejme som spokojný s víťazstvom, už s pole position som bol spokojný. Najdôležitejší bol dnes určite štart a preteky samotné boli hlavne o manažovaní rozostupu, aby sme zabránili undercutu. Zvíťaziť pred týmito fanúšikmi je neuveriteľný pocit, sledoval to takisto kráľ so svojou rodinou. Skrátka úžasný deň,“ povedal Max.

Staronový líder šampionátu bol počas celého víkendu dokonalo koncentrovaný. Dokonca aj po pretekoch, keď celý ten tlak trochu opadol, ukázal kamerám svoju „poker face“. Od piatka do nedele neurobil jedinú chybu a jeho víťazstvo na domácej pôde je určite zaslúžené.

„Viem, že sa musím sústrediť na jazdu. Samozrejme, že tu bolo mnoho rušivých elementov, myslím si však, že sme dostatočne profesionálni, aby sme sa v aute sústredili už len na svoju prácu,“ povedal Verstappen.

„Počas pretekov to medzi mnou a Lewisom bolo dosť tesné. Naozaj na mňa tlačil a podarilo sa mu niekoľko veľmi rýchlych kôl. Dokonca aj v treťom stinte sa ďalej snažil. Celých 72 kôl sme na to tlačili. Bolo to cool,“ uzavrel holandský pretekár.