logo F1online.sk

Ricciardo ušiel hrobárovi z lopaty, keď nešiel do Ferrari, myslí si Webber

Daniel Ricciardo
© Facebook/Renault
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2020

Snom každého pilota je dostať sa do Ferrari. Viacerí to však po Veľkej cene Rakúska aspoň z krátkodobého hľadiska prehodnocujú, keď videli, ako biedne na tom Scuderia momentálne je. Mark Webber je rád, že sa to teraz jeho krajanovi Danielovi Ricciardovi nepodarilo.

Daniel Ricciardo bol v padoku viackrát obliekaný do červenej kombinézy. Aj keď nie nutne pre túto či nasledujúcu sezónu, tak do budúcna určite. Zatiaľ to však dopadlo tak, že Charlesovi Leclercovi bude robiť kolegu Carlos Sainz, zatiaľ čo Daniel Ricciardo sa presunie do silnejúceho McLarenu.

“Myslím si, že to bol dobrý krok,” zhodnotil Ricciardov prestup Mark Webber v podcaste In the Fast Lane. “Iba Daniel pozná všetky technické dôvody, prečo bude preňho lepšie odísť z Renaultu. Myslím si, že pohonná jednotka Mercedesu spravila prestup do McLarenu ku Andreasovi Seidlovi atraktívnym. Je to veľmi dobre zorganizovaný človek, ktorý kladie na prvé miesto svoj tím.”

“Danielovi sa bude veľmi dobre pozerať na aktuálne výkony McLarenu. Trochu ho to upokojí, čo je skvelé. Landovi sa v Rakúsku darilo, zajazdil výborné pódium a v poslednom kole najrýchlejšie kolo, čím Lewisa predbehol o pár desatiniek. Určite to vyplavilo pozitívne emócie.”

“Toto je dobré pre McLaren aj pre Daniela. Asi všetci sme chceli, aby sa realitou stal scenár Ferrari, ale z nejakého dôvodu k tomu nedošlo. A možno po stránke výkonu ušiel hrobárovi z lopaty,” vyhlásil Webber.

V každom prípade pomerne spokojný môže byť azda aj Sebastian Vettel, ktorý nebude musieť niesť ďalší rok pripisovanie značného podielu viny na neúspechoch Ferrari. Po nedeľňajších pretekoch, v ktorých Vettel zrovna nehviezdil, no nemal to ani ľahké, keďže musel až príliš často korigovať svoj monopost, sa Mattia Binotto dokonca vyjadril, že nie je s výkonmi Vettela spokojný. Mark Webber tvrdí, že to je štandardná taktika vedenia Ferrari.

“Ak by to boli normálne preteky bez výjazdov safety caru, myslím si, že Ferrari by bolo absolútne potopené. O tom nepochybujem,” analyzuje bývalý kolega Sebastiana Vettela. “Mercedes krúžil vpredu, do hry ich vrátilo až bezpečnostné vozidlo. Charles jazdil veľmi dobre, vyžmýkal z toho všetko, čo sme už uňho počas jeho krátkej kariéry videli.”

“Tlak je však na pleciach tímu. Som pevne presvedčený o tom, že nech by sa najbližších šesť alebo dvanásť mesiacov posadil do auta ktokoľvek, stále by boli otázne výkony Maranella, nie jazdca. Ale Taliani milujú, keď z toho môžu obviniť práve jazdca. To už poznáme,” dodal.

Súvisiace články