logo F1online.sk

Vo Ferrari opakovanie Monaka neočakávajú. Podľa Leclerca sa v Holandsku oplatí riskovať

Charles Leclerc
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2021

Ferrari dokázalo v piatok v Holandsku zapísať vskutku pozoruhodný výsledok, ktorý však do zbytku víkendu nemusí nič znamenať. Najmä vďaka červeným vlajkám (ale aj vlastnej rýchlosti) obsadila Scuderia v druhom tréningu prvé a druhé miesto.

Vo Ferrari odmietajú, že by stáli na prahu ďalšej senzácie, akú sme videli v Monaku alebo Baku. Na druhej strane sa však vezú na vlne optimizmu. Monopost SF21 sa v Holandsku zdá byť konkurencieschopnejší než tomu bolo napríklad v Belgicku.

„V tento prvý deň sme boli rýchli, takže zatiaľ je to dobré, ale musíme ďalej pracovať, pretože ostatní istotne majú pred zajtrajškom nejakú rýchlosť v zálohe. Na papieri to však vyzeralo o trochu lepšie než v Spa,“ povedal Charles Leclerc.

Vo Ferrari by sa určite nehnevali, keby dokázali zotrvať v týchto poschodiach výsledkovej listiny aj v sobotu. Zandvoort tak možno napohľad nevyzerá, ale vo svojej podstate je to vysokorýchlostná trať, o čom svedčí aj alokácia pneumatík. Skutočne pomalých zákrut tu je naozaj málo, čo by Ferrari nemalo vyhovovať.

„O tejto trati platí, že risk je zisk, takže v kvalifikácii je naozaj možné všetko. Vydáme zo seba maximum. S Carlosom si pomáhame a snažíme sa jeden druhého tlačiť vpred. Verme, že z toho v sobotu dokážeme niečo vyťažiť,“ dodal Leclerc.

Carlos Sainz po piatku podčiarkol slová svojho tímového kolegu. Pripomenul, že najrýchlejšie piatkové časy síce patria Ferrari, ale v pretekovom tempe majú navrch dva top tímy.

„O pole position sa určite aspoň pokúsime, ale opakovanie Monaka neočakávam. Videli sme, že v pretekových simuláciách sú Mercedes a Red Bull stále pred nami. My chceme byť hneď za nimi, pretože cítime, že sme bližšie než v predchádzajúcich pretekoch. Chceme maximalizovať každú príležitosť, ktorú nám súperi poskytnú,“ povedal Carlos Sainz.

„Naše tempo vyzerá určite lepšie než v Spa, avšak Mercedes a Red Bull sú rýchlejší. Červené vlajky im nedovolili zajazdiť reprezentatívne časy na softoch. Lando sa taktiež zdá byť veľmi rýchly, takže očakávam ďalšiu vyrovnanú bitku s McLarenom,“ dodal rodák z Madridu.