logo F1online.sk

Honda svoje problémy vyriešila, Russell dostane nový motor

Tojoharu Tanabe, Honda
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala9. 7. 2020

Úvodná Veľká cena Rakúska sa síce nepremenila zrovna na demoličné derby, ktoré sa tak trochu čakalo, ale vypadnutí bolo aj napriek tomu viac ako dosť. Tímy trápili problémy so spoľahlivosťou. Zatiaľ čo v Honde sa tešia z úspešného vyriešenia svojich problémov, v prípade Georga Russella veci nevyzerajú tak ružovo. Britský pretekár bude musieť dostať nové časti pohonnej jednotky.

Max Verstappen odstúpil už v jedenástom kole a tesne pred koncom pretekov aj Alex Albon, hoci oveľa menej nápadne. Továreň v Sakure hlási, že prvopríčinou pri oboch zlyhaniach bola elektronika.

“Tento víkend budeme pretekať na rovnakej trati — to sa v histórii tohto šampionátu stane vôbec prvýkrát,” hovorí Tojoharu Tanabe vo víkendovom preview Hondy. “Pre nás to znamená, že naše dáta sú stále aktuálne, hoci jedným faktorom, ktorý ovplyvní našu prácu, je daždivá predpoveď počasia či dokonca hlásené búrky.”

Po krátkom úvode Tanabe prešiel k veci: “Problémy na autách Red Bullu, ktoré sme videli minulý víkend, boli oba elektrického charakteru, no spôsobili ich rôzne veci. Oba prípady sme rozanalyzovali a s tímom sme pristúpili k zavedeniu protiopatrení pre tento víkend.”

“Keďže naše pohonné jednotky neboli poškodené, Max a Alex použijú tie isté aj počas tohto víkendu. Musíme si dať za cieľ dôjsť do cieľa so všetkými štyrmi autami a získať s nimi dobré výsledky.”

Na dobrý výsledok mal v Rakúsku zarobené aj George Russell. Jazdiac na dvanástej priečke s bodmi na dohľad ho však v 49. kole zradila technika. Williams najprv hovoril o probléme s tlakom paliva. V Brixworthe však prišli na to, že príčinou vypadnutia bola porucha týkajúca sa prenosu hnacej sily z motora. Russell tak dostane nový spaľovací motor, jednotku MGU-H aj turbo. Zatiaľ sa zaobíde bez trestu, ale významným spôsobom sa k nemu blíži.

Mercedes zároveň skonštatoval, že Russellove problémy sa na iných autách neobjavili.