logo F1online.sk

Verstappen: Už po jednom rýchlom kole začínajú pneumatiky odpadávať

Max Verstappen
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2021

Počas dvoch piatkových hodín sme toho veľa nenajazdil. Odpratať monopost Sebastiana Vettela trvalo v prvom tréningu asi 30 minút. Omnoho väčšia sláva to nebola ani v druhom, v ktorom viali červené vlajky hneď dvakrát, prvýkrát pri poruche Lewisa Hamiltona, druhýkrát po hodinách Nikitu Mazepina. Aj vďaka tomu obsadili v druhom tréningu prvé dve miesta piloti Ferrari.

„Z vonkajšieho pohľadu nevyzerajú kvalifikačné simulácie veľmi reprezentatívne. Môj najrýchlejší čas som napríklad zajazdil na opotrebovaných pneumatikách. Myslím, že kolo, ktoré som musel prerušiť kvôli červeným vlajkám, by bolo dosť rýchle na prvé miesto,“ povedal po piatku pilot Red Bullu Max Verstappen, ktorý skončil v druhom tréningu „až“ na piatom mieste.

„Už po jednom rýchlom kole začínajú pneumatiky trochu odpadávať. V každom prípade budeme pracovať na drobných veciach, s ktorými sme pri kvalifikačných simuláciách neboli celkom spokojní. Tie pretekové však z našej strany vyzerajú veľmi konkurencieschopne, čo je zakaždým veľmi dôležité.“

„Vieme však, že na tejto trati bude štartová pozícia nemenej dôležitá. Musíme sa teda pozrieť na to, čo musíme urobiť, aby sme sa v krátkych jazdách zlepšili. Nikdy to nie je dokonalé a stále chceme skúmať detaily, ktoré nám pomôžu zlepšiť sa,“ dodal domáci miláčik.

Toho čaká vskutku unikátny víkend. Konečne na domácej trati a pred zrakmi domácich fanúšikov. Navyše na trati, ktorá priam symbolizuje okruhy zo starej školy, úzka, kľukatá, kopcovitá a steny sú tu naozaj blízko.

„Bolo to skvelé! Naozaj som si užíval pohľad na to oranžové more, ktoré sa baví na tribúnach. A tiež táto trať, ktorá je celkom krátka, ale s množstvom rýchlych zákrut. Bol to zábavný deň,“ dodal Verstappen.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez už tradične zaostal. Ani v jednom z tréningov sa mu nepodarilo dostať do najlepšej desiatky a sám priznal, že on si toľko zábavy neužil.

„Bolo to celkom iné v porovnaní so simulátorom. Naozaj nikdy predtým som na tomto okruhu nejazdil, takže to bola naozaj výzva. Nemám v aute ešte úplnú istotu,“ priznal po piatku Pérez.

„Trať je však vskutku úchvatná. Je to okruh zo starej školy, na ktorom naozaj potrebujete sebadôveru a musíte svojmu autu veriť. Zandvoort predstavuje unikátnu výzvu, je úplne iný než okruhy, na ktorých som už bol. Sobota bude dôležitá a verím, že budeme schopní z toho dostať maximum,“ dodal mexický pretekár.

Súvisiace články