logo F1online.sk

Russell: Kde budem jazdiť, mi povedali krátko pred Spa

George Russell
© Twitter/George Russell
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2021

Štvrtková tlačová konferencia Georgea Russella sa do istej miery podobala tej belgickej. Aj tentoraz sme z úst pilota Williamsu počuli slová, podľa ktorých Mercedes ešte nemá čo potvrdiť. Dozvedeli sme sa však aj pár ďalších informácií.

“Momentálne nemám žiadne novinky, ktoré by som mohol oznámiť,” začal George Russell svoju odpoveď na otázku, či už vie, kde bude v budúcom roku jazdiť. “Sme v rovnakej pozícii ako minulý týždeň v Spa.”

Novinári však mladému Britovi nedali dýchať a ten sa napokon nechal zlomiť. “Áno, viem, kde budem jazdiť v budúcej sezóne,” prikývol nakoniec a vysvetlil tiež, kedy a ako sa dozvedel o finálnom verdikte. “Ústne, pred Spa. Ako som povedal, nebudem tu sedieť, klamať vám a nehovoriť pravdu.”

“Pravda je takáto: Momentálne nemám čo oznámiť, ale poznám situáciu ohľadom toho, kde budem jazdiť v budúcej sezóne. Informovali ma pred Spa, len krátko pred Spa,” ozrejmil George Russell.

Keď si to všetko dáme dokopy, situácia nemôže byť jasnejšia. George Russell hovorí, že vie, kde bude jazdiť, Valtteri Bottas tvrdí, že chce “viacročnú zmluvu”, “výzvu” v tíme, v ktorom ho to bude baviť, no najmä chce “pokračovať vo Formule 1”. Lewis Hamilton zas Georgeovi Russellovi na tlačovke vyjadril veľa komplimentov. Na toto už nepotrebujeme Sherlocka.

“Myslím si, že by to bolo celkom dobré,” uviedol Lewis Hamilton na margo jeho vzťahu s Russellom ako potenciálnym tímovým kolegom. “Úprimne si myslím, že on bude dobrý. George je neskutočne talentovaný pilot, to je jasné. Povedal by som, že uplynulý týždeň sme videli len jeden svetlý moment, a tým bolo jeho kvalifikačné kolo. Bolo úžasné. Je skromný a má skvelý prístup. Je to Brit, čo podľa mňa po komunikačnej stránke len pomáha.”

Hamilton pokračoval vysvetlením toho, prečo si doteraz tak veľmi zastával Valtteriho Bottasa. “Chcem byť — prirodzene musím veľmi podporovať môjho tímového kolegu, ktorého mám teraz. Preto som vždy stál pri Valtterim. Pretože máme pred sebou prácu. Ani jeden nevyhráme šampionát tímov sám. Musíme to spraviť spoločne.”

“George je budúcnosť, on je jednou z hlavných postáv budúcnosti tohto športu. Už ukázal, ako neuveriteľne jazdí, som si istý, že bude len rásť. Kde sa to dá robiť lepšie ako v takomto skvelom tíme — alebo v akomkoľvek tíme, do ktorého zamieri,” mierne skorigoval svoje vyjadrenie.