logo F1online.sk

Bottas chce viacročný kontrakt, viacročnú výzvu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2021

Vo svete F1 je už akýmsi verejným tajomstvom, že Valtteri Bottas má pred sebou poslednú polovicu sezóny v pozícii kolegu Lewisa Hamiltona. Kam však zamieri potom? Fín ešte nie je pripravený oznámiť svoje ďalšie kroky, avizuje len, že si pri rokovaniach bude pýtať viac ako jednoročný kontrakt.

Bottas si v Mercedese nikdy nemohol byť svojou budúcnosťou istý, Toto Wolff si zakaždým nechával všetky dvierka otvorené a Bottasovi prikývol len na jednoročné kontrakty. To by sa s jeho odchodom z Mercedesu mohlo zmeniť, veď s najväčšou pravdepodobnosťou sa buď vráti do Williamsu, ktorému stabilita v tíme v najbližších rokoch prospeje, alebo zamieri do Alfy Romeo, ktorá zas po odchode Kimiho Räikkönena bude hľadať skúseného jazdca.

Fín tak dostal v Zandvoorte otázku, či už vie, kde bude v budúcnosti jazdiť. “Možno viem, možno neviem. Viac nechcem prezradiť! Ale áno, veci sa uberajú správnym smerom, som šťastný a teším sa,” prezradil vo štvrtok Valtteri Bottas.

No viac konkrétností o svojej budúcnosti povedať nechcel, minimálne nie počas tohto víkendu. Hovoril len vo všeobecnej rovine. “Viacročný kontrakt by bol fajn, vo Formule 1 som ešte nikdy taký nedostal. Vďaka tomu by som sa mohol naozaj naplno odovzdať tomu tímu, nie len na jeden rok. Vedel by som, že tá práca bude pokračovať.”

“A musí to byť výzva, musí to byť vzrušujúce, musí to byť zábava — to je atmosféra, v ktorej si prácu skutočne užívam,” prezradil skúsený Fín. “To sú hlavné veci, ktoré hľadám. Mám v sebe ešte niekoľko dobrých rokov a naozaj chcem pokračovať vo Formule 1.”

Valtteri Bottas je v uplynulých dňoch pod drobnohľadom. Nedávno na sociálnych sieťach zverejnil fotografie svojho nového Mercedesu z limitovanej edície, o ktorom sa okamžite začalo hovoriť ako poďakovaní sa za Fínove služby.

Na štvrtkovej tlačovke vysvitlo, že nový Mercedes nemá nič s aktuálnou situáciou na prestupovom trhu. “To auto som si objednal minulú zimu, pretože to bola dosť limitovaná edícia v tom prevedení — na aute je dokonca Nikiho červená hviezda. Za auto som si zaplatil sám a plnú cenu, nedostal som žiadnu zľavu. Takže nie, nebol to darček.”

Súvisiace články