logo F1online.sk

Podľa Browna vyzrel čas na zvoľnenie covidovských protokolov

Zak Brown
© Mclaren Media Centre
Ladislav Király
Ladislav Király31. 8. 2021

Zak Brown nie je celkom spokojný s tým, že členovia tímov a jazdci musia naďalej fungovať v obmedzených bublinách. Nemôžu sa takmer s nikým stretávať a podľa neho to môže mať negatívny dopad napríklad na hľadanie sponzorov, prípadne na udržiavanie vzťahov s nimi. Aj tí chcú totiž prísť do padoku a stretnúť sa s pretekármi.

Brown verí, že situáciu by bolo možné zmeniť už od Veľkej ceny Talianska, ktorá nás čaká 10. až 12. septembra. Dúfa, že sa to podarí.

„Počas víkendu sme o tom diskutovali a Stefano (Domenicali, pozn. autora) spolu s FIA o tom vedia,“ vyjadril sa Brown. „Naznačili, že urobia zmeny. Myslím si, že šport na situáciu zareaguje. Vec je na stole a diskutovali sme o nej. Všetky tímy sa zhodujú na tom, že opatrenia potrebujeme postupne uvoľňovať. Rád by som veril tomu, že niečo stihneme už do Monzy.“

Brown, ktorý v júli prekonal COVID, naznačil, že Formula 1 by si mala pozrieť iné série a rovnako aj iné športy. Tie sa držia nariadení vlád platných v jednotlivých krajinách, ktoré nie sú také prísne ako aktuálne formulové protokoly.

„Všetci si myslíme, že COVID-19 tu bude ešte dlho. Všetci sa začíname učiť, ako s ním žiť a ako s ním žiť zodpovedne. Myslím si, že presne toto potrebujeme robiť. Naďalej však máme v zásade rovnaké protokoly, ako pred rokom.“

Brown naznačil, že najhoršia vlna pandémie je pravdepodobne za nami a už vieme, ako s ňou žiť. Aj preto vyzrel čas na uvoľnenie opatrení.

„Musíme sa postarať aj o našich korporátnych partnerov. Podľa mňa by som mal mať možnosť ísť do Paddock Clubu, samozrejme pri dodržaní sociálnych odstupov. Chcel by som hovoriť so svojimi hosťami a priniesť tam aj jazdcov. Okrem toho by sme partnerov v obmedzenej miere mohli priniesť aj k autu, teda do garáže. Samozrejme za dodržania sociálnych odstupov,“ dodal Zak Brown.

Tímy F1 dostávajú na víkend celkovo 115 vstupeniek do padoku a prípadní hostia môžu do zóny vstúpiť len vďaka ním. Američan v tejto súvislosti dodal, že padok je už v zásade celý zaočkovaný a ako príklad uviedol golfovú PGA Tour či IndyCar, kde už prestali aj s pravidelným testovaním všetkých účastníkov.