logo F1online.sk

Wolffa rozčúlili polovičné body

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala30. 8. 2021

Šéf Mercedesu Toto Wolff v nedeľu nebol vôbec spokojný a po pretekoch si to spoločne s ostatnými šéfmi tímov zamieril do miestnosti riaditeľstva pretekov. Nuž a podľa ľudí v padoku bol evidentne naštvaný. Ako neskôr prezradil, rozčúlilo ho, že sa rozdávali polovičné body.

Strieborné šípy v nedeľu stratili päť bodov v jazdeckom i konštruktérskom šampionáte, keďže z Mercedesu a Red Bullu bodovali len víťaz Max Verstappen a Lewis Hamilton na treťom mieste. Verstappen pritom ukrojil z náskoku lídra bez toho, aby ten mal šancu na to nejako reagovať.

“Myslím si, že všetci máme dôvod byť rozčúlení,” uviedol Toto Wolff v nedeľu večer. “Rozdali sa polovičné body, keď sme čakali, že sa počasie už nezlepší. No už je to tak raz tak. Polovičné body sú mrzuté, ale také sú pravidlá.”

“Teraz musíme ísť a zistiť, ako to celé prebehlo. Všetci šéfovia tímov idú beztak do miestnosti riaditeľstva pretekov. Je jasné, že sme ani nemali odštartovať, ale celá tá procedúra za bezpečnostným vozidlom sa pravdepodobne dala vynechať,” vyhlásil narážajúc na fakt, že tieto dve kolá sme odjazdili len kvôli zostaveniu platných výsledkov, za ktoré sa rozdali body.

Najlepšie asi bude na to rýchlo zabudnúť, teraz už výsledky nikto nezmení. “Asi to treba vziať športovo, uzavrieť túto kapitolu a pohnúť sa ďalej. Musíme zatlieskať fanúšikom, že tu tri dni stáli v daždi. Čakali, že sa preteky uskutočnia. My sme však ako tím prišli o body a presne preto sa musíme pohnúť ďalej.”

Toto Wolff zostal v nedeľu aj dosť zaskočený. Ešte pred štartom prekukol možnosť umelo odjazdiť dve kolá a zostaviť výsledky. Avšak kvôli počasiu sa domnieval, že k tomu napokon nedôjde.

“Myslím si, že práve tie dve kolá sú v skutočnosti najnebezpečnejšie, takže si nemyslím, že k tomu príde. Cez Eau Rouge, Raidillon a na rovinke je to skrátka príliš nebezpečné. Už od druhého alebo tretieho auta je viditeľnosť nulová. A hoci milujem pretekanie a aj riziko spojené s pretekaním, toto je už príliš,” vyhlásil počas červenej vlajky.