logo F1online.sk

Hamilton: Peniaze vládnu. Toto bolo len o peniazoch

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala29. 8. 2021

Veľká cena Belgicka sa skončila po troch kolách, no žiadnu akciu sme v nich nevideli. Jazdilo sa totižto za bezpečnostným vozidlom. Čo je však pre vedenie dôležité, je fakt, že takto zmanažované preteky sa rátajú ako plnohodnotné z pohľadu šampionátu i zmlúv. Podľa Lewisa Hamiltona to nie je v poriadku. Šport kritizuje za to, že dnes zahral pekné divadielko.

Ak by sa dnes preteky neodjazdili, Formula 1 by mala problém. Zrejme by totižto musela vracať peniaze vysielacím spoločnostiam, s ktorými má podpísané zmluvy, taktiež partnerom a v neposlednom rade i fanúšikom na okruhu. Vďaka tomu, že sme odjazdili dve kolá, sa však takémuto čiernemu scenáru vyhla.

Lewis Hamilton sa po pretekoch zastal fanúšikov a poriadne skritizoval vedenie F1. “V prvom rade chcem povedať, že mi je ľúto fanúšikov. Samozrejme, že toto počasie nie je nikoho chyba, ale fanúšikovia dnes boli neskutoční, že to s nami celý ten čas vydržali a čakali na preteky. Zostali s nami, stále mali energiu a stále tvorili túto atmosféru. Žiaľ, dnes boli okradnutí o preteky.”

Následne pokračoval už smerom k F1. Autá vraj boli vyslané na trať len z jediného dôvodu: “Peniaze vládnu. Tie dve kolá, čo sme odjazdili za bezpečnostným vozidlom po štarte, to bolo celé len o peniazoch, aby všetci dostali svoje peniaze. Ja si myslím, že aj fanúšikovia by mali dostať tie svoje. Nevideli to, za čo si zaplatili.”

“Budeme o tom diskutovať, šéfovia tímov mali práve stretnutie. Myslím si však, že šport sa dnes rozhodol nesprávne. Samozrejme, že chceme pretekať, ale máte tu to minimum dvoch kôl, aby sa preteky rátali,” pokračuje Hamilton, podľa ktorého sa pred oznámením štartu počasie vôbec nezlepšilo. “Medzi tým, ako sme to pozastavili prvýkrát a druhýkrát, pršalo stále rovnako. Vyslali nás na trať len z jedného dôvodu. Preto mi je fanúšikov ľúto.”

“Keď nás na konci vyslali na trať, tak vedeli, že podmienky nie sú o nič lepšie. Spravili to len pre to, aby sme dve kolá odjazdili za bezpečnostným vozidlom, čo je minimálna požiadavka na preteky. Naozaj dúfam, že fanúšikom vrátia peniaze,” zopakoval.

Rozhodnutie neodštartovať veľkú cenu však schvaľuje. Podmienky na trati boli skrátka príliš nebezpečné. “Nič ste nevideli. Auto pred vami zmizne, keď je päť metrov vpredu. Na rovinkách bolo veľmi ťažké spozorovať dokonca aj to blikajúce svetlo. Nemohli ste ísť ani naplno, pretože ste nevedeli, na ktorej časti trate sú (autá pred vami).”

“Je to škoda, pretože som chcel pretekať. Myslím si, že to mohli byť skvelé preteky, keby toľko nepršalo,” doplnil.

Súvisiace články