logo F1online.sk

Verstappen mal problémy s teplotami pneumatík, pole position je však dôležitá

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2021

Tento víkend preverí okruh Spa-Francorchamps a jeho mikroklíma všetky aspekty pretekárov aj ich monopostov. Všetko si musí naozaj perfektne sadnúť, pneumatiky, načasovanie, premávka, koncentrácia a v neposlednom rade potrebujete konzistentnosť. Najlepší traja muži sobotnej kvalifikácie sú dobrým príkladom toho, že v Belgicku musíte za takýchto podmienok urobiť všetko správne. Radovať sa však môže len jeden a v sobotu sa v Belgicku radoval Max Verstappen.

Ten je na vode tradične veľmi silný, podobne ako jeho rival v boji o titul Lewis Hamilton. Obaja dnes predviedli kusisko svojho jazdeckého umenia, avšak tentoraz bol o krôčik vpredu holandský pretekár.

„Moje kolo bolo v poriadku, ale v daždi to nie je všetko len o tom kole. Musíte byť naozaj supercitliví pokiaľ ide o teploty pneumatík,“ prehlásil Verstappen. „Kolo bolo OK, ale v prvom sektore a na začiatku druhého som cítil, že mám studené pneumatiky. Keď sa obzriem späť, tak si myslím, že sme mohli odviesť lepšiu prácu.“

„Je náročné auto udržať na trati, dokázať pri tom v správny čas zapnúť pneumatiky a tiež zvládnuť tie dlhé prestávky v Q2 a Q3. Nie je jednoduché sa potom znovu naučiť, aké sú na trati podmienky. Sme však na prvom mieste, čo je naozaj dôležité. Je to naozaj úchvatná trať, ale v daždi predstavuje veľkú výzvu.“

„Celkovo som po takejto kvalifikácii veľmi šťastný. Po letnej prestávke opäť na pole position,“ dodal Max.

No ako hovorí najznámejšie formulové príslovie: „Body sa rozdávajú v nedeľu.“ Aj v pretekoch by v Spa malo šarapatiť počasie, kľúčové tak bude hlavne neurobiť chybu.

„V daždi to nie je nikdy jednoduché, ale to je v poriadku. Musíme sa uistiť, že v nedeľu budeme mať čisté prvé kolo a potom sa uvidí,“ uzavrel Verstappen.