logo F1online.sk

Wolff to priznal: O Bottasovi a Russellovi je už rozhodnuté

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2021

Bude v budúcom roku vedľa Lewisa Hamiltona sedieť Valtteri Bottas alebo George Russell? Toto Wolff v Belgicku prezradil, že v Mercedese už na túto otázku poznajú odpoveď. Len ju ešte nechcú odkomunikovať smerom k verejnosti.

Čosi naznačili už štvrtkové tlačové konferencie, z ktorých mal jeden pocit, že Bottas s Russellom okolo jazdeckej otázky chodia ako okolo horúcej kaše. “Možno niečo viem, možno nie,” hlásil Bottas a obaja svorne konštatovali: “Zatiaľ sa s vami nemáme o čo podeliť.”

Po otázke, či sa už aspoň rozhodlo, sa obaja zháčili. Medzi riadkami sa dalo vyčítať, že je to tak. Bolo však jasné, že sa v Mercedese na niečo ešte čaká. Nuž a teraz to potvrdzujú aj slová šéfa Mercedesu Tota Wolffa.

V sobotu v dvoch rôznych interview na otázku, či sa už rozhodlo, odpovedal rovnako a priamočiaro: “Áno.” V jednom z rozhovorov stihol ešte doplniť: “Viete, že som k vám bol vždy úprimný.”

Môžeme teraz už len hádať, na koho padla šťastná ruka. V každom prípade dnešný šokujúci výsledok Georgea Russella “nijako nezmení” rozhodnutie Mercedesu ohľadom jazdeckého zloženia, prezradil 49-ročný Viedenčan.

I napriek zisku len tretej a ôsmej priečky bol Wolff dobre naladený a aj si zavtipkoval: “Som trochu sklamaný, pretože Russell mal byť na pole position,” zasmial sa, no pokračoval už serióznejšie. “Myslím si, že vieme, čo nám prináša George. V juniorských kategóriách bol vynikajúci, vynikajúci bol aj vo Williamse a vynikajúci bol aj v Bahrajne, kde pretekal za nás. Ak by som potreboval nejaký finálny dôkaz, tak by niečo nebolo v poriadku. Nie je to len o jednom dôkaze, toto rozhodnutie zahŕňa aj ostatné faktory.”

Týmto vyjadrením však Wolff netvrdí, že Russell sa stal v internom súboji s Bottasom víťazom, hoci sa dá z neho kadečo vyčítať. “Keby to rozhodnutie bolo jednoduché, prijali by sme ho skôr, pretože vieme, čo nám prináša Valtteri a vieme, čo nám prináša George.”

“Obaja si zaslúžia, aby sme sa o nich starali čo najlepšie, pretože obaja sú súčasťou našej rodiny a oboch si vysoko ceníme. Takže všetko má svoje za aj proti — ako pri každej jazdeckej dvojici. A napokon neexistuje nič ako dokonalá diskusia.”

“Potrebujeme to len dobre zmanažovať, potrebujeme dobre zmanažovať celú situáciu, nech už bude v Mercedese v budúcej sezóne ktokoľvek. A musíme sa postarať o to, že to bude vzrušujúci program, nuž a že všetko zmanažujeme interne, ako sme to vždy robili,” doplnil.