logo F1online.sk

Hamiltonove preferencie sa nemenia: Nie, necítim to inak

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2021

Koho by mal Lewis Hamilton v budúcej sezóne po svojom boku radšej, to nám už sedemnásobný šampión prezradil. Tiež pochválil pracovný vzťah s Valtterim Bottasom, ktorý „je lepší než kedykoľvek predtým“. Po svojej šanci však stále hlasnejšie volá George Russell. Ten svojimi výkonmi ponúka celý rad argumentov pre svoje „povýšenie“ do Mercedesu.

Tlačová konferencia po skončení kvalifikácie na Veľkú cenu Belgicka diskusiu o budúcom jazdeckom zložení Mercedesu pochopiteľne znovu otvorila. Hamilton sa na nej totiž stretol s Georgeom Russellom, ktorý ho vo Williamse dokonca prekonal. Sedemnásobný šampión však prítomných rýchlo ubezpečil, že ani po tomto výkone britského mladíka sa na jeho postoji nič nemení.

„Nie, necítim to inak,“ pokrútil hlavou Hamilton. „Myslím tým, že George odvádza skvelú prácu počas celého roka. Dnešok naozaj nič nemení.“

„Som si istý, že aj on má na pleciach tlak, aby odviedol svoju prácu, podobne tak Valtteri. Je skvelé vidieť, že George podáva takéto výkony a dodáva výsledky. Určite mu to nemôžem mať za zlé,“ dodal Hamilton.

V Belgicku mu však jeho súčasný kolega príliš nepomáha a zrejme mu nebude vedieť pomôcť ani v nedeľu. Bottas totiž skončil v kvalifikácii ôsmy, čo znamená, že s pripočítaním maďarskej penalizácie, odštartuje do pretekov až z trinásteho miesta.

„Neviem, čo sa s Valtterim stalo. Bohužiaľ, Red Bully nie sú ďaleko, čo trochu sťaží našu stratégiu, keďže Valtterimu sa tuším ešte priráta penalizácia. Urobíme však všetko, čo je v našich silách. Verím, že nás už nečaká žiadny šialený dážď, ale takéto striedavé podmienky by boli fajn,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články