logo F1online.sk

Leclerc je zmätený z rozdielu medzi prvým a druhým tréningom: Auto sme až tak nezmenili

Nehoda Charlesa Leclerca
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2021

Ferrari začalo belgický piatok veľmi pozitívne, ale zakončilo veľmi negatívne. Po dobrom výsledku v prvom tréningu prišiel druhý s úplne opačným. A čo viac, dvanásť minút pred koncom toho druhého nezvládol svoje Ferrari Charles Leclerc a skončil v múre.

Nehoda zrejme nebola natoľko vážna, aby sa vo Ferrari museli obávať o stav pohonnej jednotky alebo prevodovky. Vo finále tak utrpí “len” rozpočet tímu Leclercova hrdosť. Už sme si v doterajšom priebehu sezóny nejak zvykli, že výkonnosť Ferrari je absolútne nevypočítateľná. Keď sa im nemá dariť, tak sú v poradí vysoko a keď sa im dariť má, tak nečakane prepadávajú. Táto jazda na horskej dráhe zrejme bude pokračovať aj v Spa.

„Celkovo to bol kvôli podmienkam veľmi zložitý deň, nielen pre nás, ale pre všetkých. Máme pred sebou jednu noc plnú práce na aute, aby sme zajtra vyšli na trať silnejší. Určite by som radšej deň zakončil inak než v bariére, ale je to súčasť voľných tréningov. Pokúsim sa takéto chyby už nezopakovať,“ povedal po piatku Charles Leclerc.

Ferrari vyzeralo v prvom voľnom tréningu dosť rýchle, keď obaja piloti obsadili miesta v najlepšej desiate. Popoludní sa však nevošli už ani do najlepšej desiatky, z čoho sú zdá zmätení aj samotní „Ferraristi“.

„V prvom tréningu som mal celkom dobrý pocit, ale v druhom už tak nie. Musíme tomu dobre porozumieť, pretože sme auto medzi jednotlivými tréningami zase až tak veľmi nezmenili,“ povedal Leclerc. „Som si však istý, že odvedieme dostatočne dobrú prácu a prídeme na to, čo sa v druhom tréningu stalo.“

„Myslím, že takéto podmienky by tu mali panovať počas celého víkendu. Musíme sa teda čo najrýchlejšie prispôsobiť a zvoliť nastavenie, ktoré bude fungovať ako na suchu, tak v daždi. Keď sa nám to podarí, čaká nás dobrý víkend,“ uzavrel Leclerc.

Súvisiace články