logo F1online.sk

Podľa Hamiltona je v Eau Rouge „obrovský“ nový hrboľ

Spa-Francorchamps, Belgicko
© Twitter/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2021

Lewis Hamilton po skončení druhého tréningu na Veľkú cenu Belgicka novinárom povedal, že v sekcii Eau Rouge – Raidillon sa objavil nový a „obrovský“ hrboľ. Ten je pravdepodobne negatívnym dôsledkom nedávnych záplav v okolí Spa. Sedemnásobný majster sveta to povedal len pár okamihov predtým, než sa v tomto mieste odohrala hrozivo vyzerajúca nehoda v kvalifikácii ženskej Série W.

Ťažko povedať, či táto zmena mohla mať s nehodou niečo spoločné. Okrem toho, dievčatá tu dopoludnia absolvovali voľný tréning, na trati tak neboli tento víkend po prvýkrát. Hamilton však povedal, že problémom je najnižšia pasáž tejto sekcie, čo by mohlo zodpovedať miestu, kde šesť dievčat v kvalifikácii stratilo kontrolu nad svojimi autami.

„Teraz je to v Eau Rouge veľmi hrboľaté. Niečo sa tam stalo a trochu to skazili,“ povedal po piatku Hamilton. „Neviem, či tam pridali nový asfaltový pás alebo čo, ale je tam obrovský nový hrboľ presne v mieste, kde zákruta začína stúpať smerom do kopca. Nič také tu predtým nebolo. Cítite to v zadnej časti auta.“

„Som si však istý, že to opravia. Myslím, že to má niečo spoločné s dažďami, zosuvmi pôdy alebo niečím podobným,“ dodal.

A skutočne, na jar si tento okruh záplavami prešiel a zasiahli práve sekciu Eau Rouge, ktorá bola pod vodou. Šéfovia okruhu však veľmi rýchlo vykonali opravy a dali to do poriadku. Táto informácia od Lewisa je pre nás novinkou.

„Tento okruh predstavuje obrovskú výzvu. Snažili sme sa nájsť ten správny balans, ráno sme to skúsili najprv jedným spôsobom, poobede druhým. Môžete ísť veľmi rýchlo v prvom a treťom sektore, ale ste pomalší v prostrednom. Alebo to skúsite opačne a pridáte v druhom sektore, ale naopak spomalíte v prvom a treťom. Nájsť ten správny balans je dosť náročné,“ povedal Hamilton.

Súvisiace články