logo F1online.sk

Špekulácie silnejú: Alonso sa vraj vracia do Renaultu

Fernando Alonso
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2020

Najprv s tým prišli španielske médiá, nasledovali francúzske, potom Chris Medland a portál RACER a nakoniec aj Andrew Benson z BBC, ktorému to vraj potvrdili tri nezávislé zdroje. Podľa dostupných informácií má byť všetko oznámené v stredu.

Renault má Daniela Ricciarda nahradiť Fernandom Alonsom. Aspoň s tým prišli začiatkom týždňa novinári na Pyrenejskom polostrove. Kruh kariéry rodáka z Ovieda by sa tak uzavrel. V rokoch 2005 a 2006 získal s týmto tímom dva majstrovské tituly, celkovo s ním vyhral sedemnásťkrát (asi polovica z celkového počtu 32 víťazstiev) a v továrni v Enstone aj dnes pracujú ľudia, ktorí sa s Fernandom dobre poznajú.

Podľa španielskej reportérky televízie Movistar Noemí de Miguel oznámi všetko Cyril Abiteboul už v stredu. Po pretekoch mal šéf tímu svojim starším mechanikom (ktorí si Alonsa pamätajú) povedať, že všetko oznámi tento týždeň. Je to pravda alebo sa len ďalšia „bulvárna kačica“? To sa dozvieme už čoskoro.

Dvojnásobný šampión Formulu 1 opustil v roku 2018. Chcel sa plne sústrediť na získanie tzv. trojkoruny, ktorá pozostáva z triumfov v Monaku, Indy 500 a v Le Mans. Medzitým však stihol opanovať aj americkú Daytonu či vyskúšať si slávnu rely Dakar.

EDIT: Postupne túto informáciu prinieslo Sky Sports, Daily Telegraph a ďalšie.