logo F1online.skF1online.sk

Leclerc a Verstappen majú jasno: Russell si povýšenie do Mercedesu zaslúži

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2021

Celý svet Formuly 1 je nedočkavý. Ako sa napokon v Mercedese rozhodnú? Dostane George Russell konečne šancu? Jeho kamaráti z juniorských čias Max Verstappen a Charles Leclerc majú jasno, britský mladík by si ju určite zaslúžil. Formula 1 je však šport a v športe nie vždy dostanete to, čo si zaslúžite.

V Mercedese sa medzitým stále rozhodujú. Alebo sa už rozhodli, len nám to nechcú prezradiť. Nám „bežným smrteľníkom“ tak neostáva nič iné, než čakať.

„George je veľmi rýchly a tam kde je nemôže zostať večne,“ povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii v Spa Max Verstappen. „Myslím, že si zaslúži viac, ale koniec koncov je to na Mercedese. Oni sa musia rozhodnúť.“

„Stále je to veľmi mladý pretekár a je prirodzené, že ak je mladý pretekár dobrý, tak sa posunie nahor.“

Russella zo svojich juniorských čias dobre pozná aj Charles Leclerc. Ten si povýšenie do Ferrari vyslúžil už po svojej nováčikovskej sezóne v Alfe Romeo. Mercedes v prípade Russella podobne odvážny nebol.

„Pre Georgea by bolo skvelé, keby dostal to miesto, pretože podľa mňa si ho zaslúži,“ povedal na margo Russellovho presunu do Mercedesu Charles Leclerc. „Vo Formule 1 to je vždy náročné posúdiť, pretože autá sa od seba veľmi líšia. Ťažko povedať, ako na tom Williams je.“

„George je však neustále na očiach a predvádza skvelé veci. V minulosti som s ním takisto pretekal a viem, aký dobrý je. Určite si to miesto zaslúži a podľa mňa by bolo skvelé, keby ho taký talentovaný pretekár aj skutočne obsadil,“ dodal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia