logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: S Valtterim máme taký dobrý pracovný vzťah ako ešte nikdy

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2021

Lewis Hamilton spoločne s nami stále čaká na to, s kým po svojom boku bude v budúcej sezóne bojovať o tituly. Spoluprácu s Valtterim Bottasom si nevie vynachváliť a fínskeho kolegu zahrnul chválami aj na štvrtkovej tlačovke, no na druhej strane konštatoval, že svoj tím podporí bez ohľadu na to, ako sa napokon rozhodne.

Podľa oficiálnych vyjadrení sa Mercedes stále rozhoduje medzi Valtterim Bottasom a Georgeom Russellom, hoci nemôžeme vylúčiť, že sa už v skutočnosti rozhodol a teraz sa doťahujú len posledné položky, napríklad otázka, kde bude Bottas pôsobiť v budúcnosti.

O celej veci sa s Totom Wolffom zhováral aj Lewis Hamilton, no vysvetlil, že tímu nebude stáť v ceste. “Samozrejme, v minulosti som dosť otvorene vyjadril moju lojálnosť voči Valtterimu. Nesmierne úzko som s ním spolupracoval. Myslím si, že náš pracovný vzťah je taký dobrý ako ešte nikdy predtým.”

“Toto [Wolff] je skvelým lídrom a ako som povedal v minulosti, neustále sme v kontakte. Samozrejme, že sme sa bavili aj o týchto veciach,” pokračoval vo štvrtok priebežný líder šampionátu. “A, prirodzene, sme súčasťou jedného tímu, pre tím chceme to najlepšie, chceme vyhrať viac šampionátov, a tak sa o všetkom zhovárame.”

No sú to len rozhovory. “Napokon je to na ňom a vedení Mercedesu, aby rozhodli. Ja som súčasťou tohto tímu, takže ho podporím, nech sa už rozhodne akokoľvek. Ale áno, momentálne sa snažím vložiť všetku energiu do toho, aby som v tejto sezóne odviedol svoje maximum.”

A Hamilton to myslí vážne. Po maďarských problémoch, ktoré sú podľa britského jazdca dôsledkom jeho choroby, keď sa v závere minulej sezóny nakazil covidom, počas leta na sebe poriadne pracoval. I na sociálnych sieťach zverejňoval momenty zo svojich tréningov, počas ktorých “pracoval na svojich pľúcach”.

“Tá prestávka určite padla vhod, hoci na konci som mal pocit, že je až príliš dlhá. Určite som sa tešil na to, kedy sa vrátime do práce. Chýbala mi tá práca s tímom a jazda v aute. Už dosť skoro som sa tešil na to, kedy budeme späť. Prišlo mi to trochu dlhé,” rozhovoril sa Hamilton.

Na tlačovke dostal i otázku ohľadom jeho zdravotného stavu. “Sú to osobné informácie, ale samozrejme, že som ten čas trávil tak, aby som sa dostal do čo najlepšej formy. Cítim, že som na tom takto na štarte druhej polovice sezóny lepšie, takže mi to nerobí starosti.”

“Ešte stále sme v strede tejto pandémie a ja stále zdôrazňujem dôležitosť toho, aby sa ľudia držali v bezpečí. Vidíme, že ľudia sa čoraz viac uvoľňujú, ale vírus je stále tu, takže musíme zostať vo svojich bublinách. Budem sa aj naďalej koncentrovať na moje zdravie a postarám sa o to, aby som po zvyšok sezóny len zosilnel,” ubezpečuje.

Nuž a zosilnieť by chcel ešte aj jeho tím, hoci na technické vylepšenia sa už podľa Tota Wolffa nemôže spoliehať. Momentálne to však vyzerá tak, že Mercedes má navrch. Už to len udržať a odraziť útok Red Bullu, ktorý má ešte prichystané bližšie nešpecifikované novinky.

“Určite sme na sebe zapracovali,” pochvaľuje si Hamilton. “Počas tejto prestávky sme tiež mali čas na to, aby sme sa obzreli, pozreli sa, kde sme boli a kam smerujeme. Nepochybujem o tom, že v rámci našich procesov spravíme ďalší krok vpred. Vidieť to je naozaj pozitívne.”

“Už na začiatku sme vedeli, akí budú rýchli. Ich rýchlosť a konkurencieschopnosť bolo vidieť už v minulosti. Samozrejme, ako sezóna postupne plynula, silneli a silneli a pre nás to bolo stále náročnejšie. Prešli sme si ťažkým obdobím.”

“Ale z pohľadu toho, ako pracujeme, sme sa vrátili tam, kde sme boli v minulosti. Myslím si, že do dobrej formy. Avšak, bude to tesné, druhá polovica sezóny bude náročná. Prvá polovica bola určite jedna z tých najťažších a očakávam, že v druhej to bude v podstate rovnaké, ak nie ťažšie,” myslí si Hamilton.

Súvisiace články

Diskusia