logo F1online.sk

Monopost F1 bol predskokanom Le Mans. Po prvýkrát v histórii

Fernando Alonso
© Alpine
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 8. 2021

V priebehu tohto víkendu môžeme byť svedkami legendárneho podujatia Le Mans na tradičnom francúzskom okruhu s názvom Circuit de la Sarthe. Organizátori si však tentokrát pripravili aj prekvapenie v podobe monopostu Formuly 1.

Pred otvorením pitlane a štartom samotného podujatia 24 hodín Le Mans 2021 sa na francúzskom okruhu objavil akýsi predskokan.

Išlo o aktuálny monopost Formuly 1, francúzskeho tímu Alpine. V jeho kokpite navyše nemohol sedieť nikto iný, ako Fernando Alonso, dvojnásobný víťaz podujatia Le Mans s tímom Toyota Gazoo Racing (v rokoch 2018 a 2019).

Mimochodom, monopost Formuly 1 sa na tomto okruhu, typickom pre vytrvalostné podujatie Le Mans, objavil po prvýkrát v histórii.

Na podujatí sa Alonso zúčastnil spolu so svojim tímovým kolegom, víťazom uplynulej Veľkej ceny Maďarska 2021, francúzskym pretekárom Estebanom Oconom.

Ten sa na okruhu objavil v kokpite športového vozidla Alpine A110 GT4, s ktorým absolvoval predvádzaciu jazdu. Dvojicu tímových kolegov zo šampionátu Formuly 1 doplnil aj výkonný riaditeľ značky Alpine, Laurent Rossi, na vozidle Alpine A110S.